Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napad na novinara

HNS osuđuje "huškački napad" Živog zida na novinarku Jutarnjeg

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
28.01.2019.
u 12:16

Smatraju da sloboda govora, sloboda medija i nezavisno novinarstvo predstavljaju temelj demokracije.

Zgroženi "huškačkim napadom" Živoga zida na novinarku Jutarnjeg lista Željku Godeč, iz HNS-a su u ponedjeljak osudili svaki udar na slobodu medija te poručili kako je Živi zid još jednom pokazao da su "populisti opasnih namjera koji se po uzoru na totalitarne režime ne ustručavaju pozivati na javni progon onih koji se usuđuju propitkivati njihov rad".

"U Hrvatskoj narodnoj stranci – liberalnim demokratima zgroženi smo huškačkim napadom Živog zida na novinarku Jutarnjeg lista i najstrože osuđujemo svaki udar na slobodu medija", stoji u objavi HNS-a na facebooku.

HNS poručuje da je tim potezom Živi zid "još jednom pokazao svoje pravo lice: oni nisu nikakav borac za pravdu, već posve suprotno – populisti opasnih namjera koji se po uzoru na totalitarne režime ne ustručavaju pozivati na javni progon onih koji se usuđuju propitkivati njihov rad".

Na facebook stranici Živog zida u subotu navečer objavljena je fotografija novinarke Željke Godeč uz napise "Expert za lažne vijesti - hanzamedia" te "#fakenews", a fotografiju prati tekst u kojem se navodi kako novinarka "već godinama sustavno trola protiv Živog zida, piše poluinformacije, poluistine, izvodi zaključke koji nemaju veze sa činjenicama, postavlja teze koje su aposlutna laž, ali u formi pitanja, da je se ne može tužiti".

Iz Živog zida ustvrdili su i kako je "moralni kompas novinarke, koja plaću dobiva od kralja ovrha, čovjeka koji je popljačkao pola zemlje, izgleda potonuo". Objava koja završava pitanjem - "Što vi mislite, izvrće li činjenice ili je nepismena? Ili jednostavno zla?", prikupila je brojne komentare korisnika te društvene mreže, u kojima neki od njih vrijeđaju novinarku. 

Sloboda medija, sloboda govora i nezavisno novinarstvo istinski su čuvari demokracije, naglašavaju iz HNS-a dodajući kako, kao liberalna stranka, smatraju da je na svima nama odgovornost, osobito na parlamentarnim strankama, da se borimo za očuvanje demokratskih vrijednosti i osudimo opasne ispade pojedinih političkih stranaka.

Napad Živog zida na Željku Godeč u nedjelju je najoštrije osudilo i Hrvatsko novinarsko društvo (HND).

Operacija Peruča

Ključne riječi

Komentara 6

VO
vorda400
12:51 28.01.2019.

E kad hns razdjelnik osuđuje onda ste naj.... sad će vam za kaznu i mjerila za potrošnju zraka ugraditi

CA
campa
13:05 28.01.2019.

Novinarka bi se trebala zamisliti jer ju je podržala moralna veličina Vrdoljaka.Mislim da je on posljedni koji može kritizirati ŽZ.

DU
Deleted user
13:36 28.01.2019.

vrdoljak koji je s Milanovicem maznuo preko 3 miljarde kuna potpisavsi ugovor s C.E.M.P om u zadnje sate vladavine "narodne" koalicije...da ste pravi novinari, to bi istraživali i tražili da sud procesuira...a vi se primili ŽZ. sramota od novina

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije