Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reakcije

HNS ljuti premijerova zabrana, ali ipak prekida oglašavanje

'15.02.2013., Zagreb - Predsjednik Vlade Zoran Milanovic odrzao je konferenciju za medije o izborima za Europski parlament. Photo: Boris Scitar/VLM/PIXSELL'
'Boris Scitar/VLM/PIXSELL'
16.03.2013.
u 20:53

Riječ je bila, primjerice, o ekološkim projektima i iznosima od desetak tisuća kuna, što je za te tvrtke kap u moru, kaže jedan HNS-ov dužnosnik

Zabranu premijera Zorana Milanovića javnim poduzećima monopolistima da se oglašavaju u medijima, a koja je shvaćena kao izravni napad na direktore HNS-a, među narodnjacima nije naišla na odobravanje. Nezadovoljstvo Milanovićevim ponašanjem unutar HNS-a je toliko da neki iz vrha stranke smatraju da se o njemu mora raspravljati na stranačkim tijelima i zauzeti neki konkretan stav jer to postaje ozbiljan politički problem.

Ničim izazvan

Podsjetimo, Milanović je u četvrtak na ulasku u zgradu Europskog vijeća u Bruxellesu, a da ga nitko o tome ništa nije pitao, novinarima rekao da će smijeniti direktore javnih poduzeća monopolista koji se ne prestanu oglašavati u medijima. Smatra da direktori tih poduzeća tako kupuju medijsku naklonost. Iako nije rekao na koga misli, špekulira se da je riječ o tvrtkama Plinacro, HEP, a posebno Janaf, kojem je na čelu haenesovac Dragan Kovačević, veliki trn u oku SDP-a, te posebno ministra financija Slavka Linića. Posljednji veliki sukob s Linićem Kovačević je imao prije dvadesetak dana kada je ministra, koji je iznio ideju smanjivanja minusa na tekućim računima građana, izvrijeđao da ne čita ekonomsku literaturu te da zbog toga nije u tijeku događaja. I nakon toga zavrtjele su se špekulacije o njegovu smjenjivanju, a Milanovićeva izjava iz Bruxellesa tumači se kao poruka da je još na tankom ledu.

Iz HNS-a se neslužbeno može doznati da su u čudu jer su se neki od mogućih spornih oglasa uglavnom odnosili na sudjelovanje u ekološkim projektima te da su proračuni za te projekte iznosili desetak tisuća kuna, što je za takva poduzeća kap u moru. No, poručuju i da će poštovati premijerovu zabranu iako će se ona najviše negativno odraziti na medije s kojima su surađivali.

– Kad bi tih desetak tisuća kuna za oglašavanje nekog ekološkog projekta bio najveći problem u Hrvatskoj, onda ne bismo imali problema – rekao nam je jedan HNS-ov dužnosnik ne skrivajući čuđenje zbog premijerove odluke.

Strah od razbuktavanja

Neki dužnosnici HNS-a smatraju da bi premijer u svojim obraćanjima trebao biti jasniji jer na ovakav način ostavlja mogućnost različitih interpretacija i špekulacija, ne samo o direktorima na koje je mislio nego i o razini oglašavanja do koje se smije ići.

– Nije jasno, primjerice, odnosi li se premijerova zabrana i na eventualni natječaj za zapošljavanje u nekom od tih poduzeća. Smatra li premijer i to oglašavanjem? – rekao nam je jedan dužnosnik narodnjaka koji, kao ni drugi njegovi kolege, nije želio da mu spomenemo ime i prezime u nadi da se sukob sa SDP-om neće dodatno razbuktati.

Komentara 1

MI
mirluk
10:42 17.03.2013.

Ima li ova zemlja opoziociju?????Hej Opozicijio gdje si??????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije