Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUPROTSTAVLJENI

HNS: Inicijativa da Dan antifašističke borbe prestane biti praznik neprihvatljiva

Ivan Vrdoljak
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/2
07.11.2019.
u 12:02

HNS kao liberalna stranka smatra kako je prijedlog da Dan antifašističke borbe umjesto državnog blagdana postane spomendan neprihvatljiv.

Hrvatska narodna stranka (HNS) poručila je u četvrtak da je inicijativa saborskog Odbora za ratne veterane da Dan antifašističke borbe prestane biti državni praznik apsolutno neprihvatljiva.

HNS kao liberalna stranka smatra kako je prijedlog da Dan antifašističke borbe umjesto državnog blagdana postane spomendan neprihvatljiv, a svaki pokušaj negiranja antifašizma ne znači samo povratak u mračnu prošlost nego i nepoznavanje hrvatskih zakona i Ustava, budući da je antifašizam jedan od temelja samostalne Hrvatske.

"Svatko tko izlazi s ovako opasnim prijedlozima nema dobre namjere i mora, prije svega, napraviti domaću zadaću iz hrvatske povijesti i zakona. Preporučili bismo dugogodišnjem saborskom zastupniku Josipu Đakiću da prije iznošenja ovakvih opasnih, nepotrebnih i neinformiranih inicijativa pročita hrvatske zakone i obnovi znanje kako iz hrvatske, tako i svjetske povijesti", poručuje HNS.

Krajnje je vrijeme da se posvetimo tome gdje će Hrvatska biti 2030. i HNS će to jasno istaknuti kada ovaj neprihvatljivi amandman dođe na dnevni red u Saboru, kažu u HNS-u.

Komentara 4

OO
oo8787
12:51 07.11.2019.

Puna podrška prijedlogu da taj dan prestane biti državni blagdan, dosta je više antifa zuluma i njihove verzije povijesti zadnjih 70 godina.

OO
oo8787
12:53 07.11.2019.

Vrdoljak ne zna što govori od tuge, ustav nigdje ne kaže da su državni blagdani nepromjenjivi.

Avatar rubinet
rubinet
13:22 07.11.2019.

Spomendan....prihvatljivo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije