Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
promjena ustava

HNS će podržati da se ukine zastara za teška ubojstva

goran beus richembergh
Patrik Macek/PIXSELL
23.09.2013.
u 21:40

HNS-ov član Odbora za Ustav Goran Beus Richembergh potvrdio je da će njegova stranka dati podršku za izmjenu Ustava no procedura neće, kako je bila prvotna ideja, ići od Odbora za Ustav već od Vlade

HNS je promijenio stav i podržat će SDP u inicijativi da se promijeni Ustav, no SDP je morao pristati promijeniti formulaciju te odustati od ideje da se zastara ukine za ubojstva iz političkih pobuda već da se ukidanje zastare proširi za sva teška ubojstva.

HNS-ov član Odbora za Ustav Goran Beus Richembergh potvrdio je da će njegova stranka dati podršku za izmjenu Ustava no procedura neće, kako je bila prvotna ideja, ići od Odbora za Ustav već od Vlade. Zbog toga se odustalo da inicijativa za izmjene ide s Odbora u srijedu, kako je bilo predviđeno, već će se pričekati da Vlada izglasa prijedlog i pošalje ga Saboru. Podršku za promjenu Ustava obećao je i Milorad Pupovac (SDSS). 

Za promjenu Ustava potrebni su i glasovi HDZ-a koji je ranije podršku uvjetovao povlačenjem Lex Perkovića, ali i nepristajanjem na izjednačavanje udbaških ubojstava s kaznenim djelima iz moderne RH koja su sankcionirana.

>> EKSKLUZIVNO Autori spornog \'lex Perković\' nagrađeni!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije