Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Protuzakonit otkaz

HND zadovoljan odlukom Općinskog suda u slučaju Elizabete Gojan

elizabeta gojan
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
05.01.2016.
u 20:16

Novinarima se ne smije zabranjivati da javno istupaju, jer je njihova profesionalna, pa i Ustavna obveza da to čine, naglašavaju u HND-u

Zadovoljstvo nepravomoćnom odlukom Općinskog  suda prema kojoj je otkaz novinarki Elizabeti Gojan protuzakonit izrazilo je i Hrvatsko novinarsko društvo. HND je na svojim službenim stranicama objavio priopćenje u kojem podržava presudu.

-Hrvatsko novinarsko društvo izražava zadovoljstvo današnjom nepravomoćnom odlukom Općinskog radnog suda u Zagrebu kojom je utvrđeno da je glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman u ožujku lani nezakonito dao izvanredni otkaz novinarki Elizabeti Gojan, te izrekao privremenu mjeru kojom HRT obvezuje na njezin povratak na radno mjesto komentatorice, u roku od od osam dana od primitka presude- stoji u priopćenju HND-a.

Iz HND-a ističu da se nadaju da će ova odluka biti potvrđena i u drugom stupnju. -Novinarima se ne smije zabranjivati da javno istupaju, jer je njihova profesionalna, pa i Ustavna obveza da to čine. Posljedica ovakvih drastičnih mjera širenje je autocenzure, što je najveća prijetnja novinarstvu, javnosti, slobodi izražavanja i demokraciji- navode u dopisu kojeg potpisuju predsjednik HND-a Saša Leković i predsjednica Ogranka HND-a na HTV-u Sanja Mikleušević Pavić.

Podsjetimo, glavni ravnatelj HRT-a novinarki Elizabeti Gojan uručio je otkaz jer je istupala u javnosti bez dozvole nadređenih.HND je odmah osudio odluku glavnog ravnatelja HRT-a te ga je zatražio da povuče odluku o otkazima i najavio da će iskoristiti sve legitimne metode da se otkazi spriječe. Iz istog razloga otkaz je osim Gojan dobila i Hloverka Novak Srzić

>>Elizabeti Gojan nezakonit otkaz, HRT je mora vratiti na posao

>>Elizabeta Gojan i Hloverka Novak Srzić dobile otkaz na HTV-u

Komentara 15

NO
Norway
20:38 05.01.2016.

A sto ako je krajnje neprofesionalno i vulgarno obavljala svoju duznost?

Avatar juricamesko
juricamesko
20:39 05.01.2016.

"novinarima se ne smije zabranjivati da javno istupaju jer je to njihova profesionalna i Ustavna obveza" pozdravlja odluku HND.novinarima nije javna niti Ustavna obveza da rade neprofesionalno,stranački obojeno, dezinformirajući javnost za boljitak neke političke opcije,a kamo li da dezuviraju ii omalovažavaju institucije države kao što je Elizabeta Gojan radila na inaguraciji predsjednice države.

PI
pistaljka
21:25 05.01.2016.

HND je toliko hrvatsko koliko je đavao nebeski.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije