Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJE na odluku hrt-a

HND: 'Ukidanje Montiranog procesa napad je na slobodu javnog izražavanja u režiji aktualne vlasti'

Montirani proces
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
17.03.2016.
u 10:07

Sinčić: Veća uvreda za svakog inteligentnog građanina je Dnevnik HRT-a

HND je osudio ukidanje satirične emisije Montirani proces na HRT-u nazvavši ga "napadom na slobodu javnog izražavanja u režiji aktualne vlasti čiji su izvršitelji poslušnici instalirani na čelo HRT-a".

– Tom su odlukom prekršeni temeljni profesionalni i etički standardi novinarstva te je ugrožen javni interes čije je ispunjenje glavna zadaća javnog medijskog servisa – priopćio je danas HND, iz kojega su obrazloženje za ukidanje nazvali ciničnim.

– Sramotna je činjenica da u 21. stoljeću, u zemlji koja je članica Europske unije, oni kojima je zadatak štititi javni interes pokušavaju „zaustaviti Reuters“ – poručuje HND.

O ukidanju emisije koju radi popularna satirična ekipa News Bar oglasio se i saborski zastupnik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić nazvavši to "besmislenom odlukom".

– Dečki iz emisije Montirani proces nekoliko su me puta zvali u emisiju. Nikad nisam bio, jer sam uvijek mislio ima vremena, samo da gužva prođe, ionako ne obrađuju dnevne teme.  Sad vidim da je HRT ukinuo emisiju. Žao mi je. Krivo mi je što nisam otišao jer Hrvatskoj fali dobre, iskrene satire. Ukidati emisiju koju gledatelji vole i žele i koja je, na kraju krajeva, prikazivala politički cirkus zornije od svih informativnih emisija, besmislena je odluka. Veća uvreda za svakog inteligentnog građanina je Dnevnik HRT-a – objavio je danas Sinčić na Facebooku.

Dečki iz emisije Montirani proces nekoliko su me puta zvali za emisiju. Nikad nisam bio, jer sam uvijek mislio ima...

Posted by Ivan Vilibor Sinčić on 17. ožujka 2016

 

>> HRT ukinuo 'Montirani proces' i neće ga više snimati

Komentara 83

BI
Binga01
10:20 17.03.2016.

- Sramotna je činjenica da u 21. stoljeću, u zemlji koja je članica Europske unije, oni kojima je zadatak štititi javni interes pokušavaju „zaustaviti Reuters“ - poručuje HND. A kave veze ima bezvezna satira s Reutersom? Ovi genijalni istraživački novinariari iz HND-a bi barem trebali znati da Reuters nema nikakve veze s neuspjelim satiričnim emisijama, nego s vijestima.

Avatar Štilcovana_Katabolcna
Štilcovana_Katabolcna
10:18 17.03.2016.

To nije bila satirična emisija nego pljuvaonica režirana od Zokija. Nego, što čeka sadašnje čelništvo sa objavom plaća i dodataka bivših uhljebnika?

Avatar MilaneseBolognese
MilaneseBolognese
10:29 17.03.2016.

Emisija im nije bila uopće toliko smiješna, a niti uspješna - radilo se zapravo o neokomunističkoj propagandi koja ismijava sve samo ne ono što bi trebalo ismijavati, a to je partija. Prije nego što izlaze s ovakvim izjavama neka provjere kolika je bila gledanost, a ona sigurno nije bila takva da bi opravdavala to da emisija ostane na programu. S druge strane gdje je bio taj HND kada je Radman na HRT-u napravio sječu urednika i novinara, takve kadrovske sječe valjda nije bilo niti '45. a niti poslije '74. Ljevičarski licemjeri!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije