Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Traže povratak emisije

HND u petak prosvjeduje ispred Sabora zbog ukidanja Hrvatske uživo

HND
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
13.09.2017.
u 11:36

Neargumentirano ukidanje emisije HRT-a „Hrvatska uživo“ posljednji je u nizu napada na Ustavom zajamčena prava javnosti da bude izviještena o svim zbivanjima u društvu, te napad na pravo svake osobe na slobodu izražavanja i mišljenja, navodi HND

Povodom ukidanja HRT-ove emisije Hrvatska uživo HND u petak, 15. rujna, u 9 sati organizira prosvjed ispred zgrade Hrvatskog sabora te traže povratak emisije u program.

"Emisija koja je godinama bila primjer programa kakav bi javni medijski servis trebao njegovati i u kojoj su objavljivane informacije o ljudima i događajima koji nisu mogli dobiti zasluženo mjesto u drugim programima bez logičnog objašnjenje i u posljednjem trenutku ukinuta, iako je bila planirana u jesenskoj programskoj shemi HTV-a. Neargumentirano ukidanje emisije HRT-a „Hrvatska uživo“ posljednji je u nizu napada na Ustavom zajamčena prava javnosti da bude izviještena o svim zbivanjima u društvu, te napad na pravo svake osobe na slobodu izražavanja i mišljenja", navodi HND.

Kažu da organizacijom prosvjednog skupa žele još jednom javno upozoriti da je neophodno hitno ustanoviti zadovoljavajuće profesionalne standarde na javnoj televiziji. Podršku prosvjedu dale su i međunarodne novinarske organizacije na čelu s Europskom federacijom novinara.

Ključne riječi

Komentara 30

DU
Deleted user
11:44 13.09.2017.

Propadnu cijele firme, radnici na burzu, a nitko prstom ne mrdne. Maja Sever ostane bez emisije evo odmah prosvjeda!

DU
Deleted user
12:05 13.09.2017.

Zakaj ovo OBOJENO DRUŠTVO nije izašao na cestu kada je nedavno ukinuta Dujmovićeva emija na HTV ? Zašto VL u svom naslovu ne napadne ovakvu pristranost ?

BA
bakulušić
11:50 13.09.2017.

Zašto bi Maja Sever imala veća prava od Keleminca u iznošenju svojih mišljenja? Imamo li svi ista prava ili neki moraju imati više? Po kojim kriterijima?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije