Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Ispričavam se Maji Sever na nesmotrenoj izjavi i pogrešno biranim riječima'

Samostalnost u radu novinara je jedan od temelja demokracije, ali isto tako je i kritika na njihov rad kao i na rad bilo koga drugoga, poručio je Škorić
12. rujna 2017. u 16:09 75 komentara 3991 prikaza
Petar Škorić
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL

HDZ-ov saborski zastupnik Petar Škorić ispričao se HRT-ovoj novinarki i urednici Maji Sever, koju je prethodno kritizirao nazvavši je "najboljim primjerom arogantnog i bahatog SDP-ova propagandista koji promovira propalu totalitarističku ideologiju".

Petar Škorić Ukidanje 'Hrvatske uživo' HDZ-ov zastupnik kritizirao Maju Sever, ona upitala Plenkovića je li to stav HDZ-a

Škorićeva kritika došla je nakon vijesti da HRT ukida emisiju Hrvatska uživo, koju je među ostalima radila Maja Sever.

Sever je reagirala na objavu pitanjem premijeru i predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću je li Škorićev stav i službeni stav stranke. Škorić joj se potom danas ispričao na Facebooku, ali i dalje tvrdi da je njezina uređivačka politika često bila nekorektna i politički pristrana.

"Obzirom je moja posljednja FB objava izazvala znatan broj reakcija i lijeve i desne političke opcije, mišljenja sam kako na isto treba iskazati moj daljnji stav. Ispričavam se Maji Sever na mojoj nesmotrenoj izjavi i pogrešno biranim riječima na mom FB profilu, koje su preizravno ušle u njen privatni, a ne profesionalni životni kontekst. Nisam mogao ne izraziti nezadovoljstvo s uređivačkom politikom Maje Sever, koja je često bila nekorektna i politički vrlo pristrana, te mi je neprihvatljivo bilo kakvo angažirano novinarstvo i promicanje ideologije na HRT-u. Istodobno, želim naglasiti da sve osobe koje djeluju u javnosti i koji svoju plaću i prihode ostvaruju od javnog novca (uključujući Maju Sever kao i mene osobno) mogu i trebaju biti podložni kritici na njihov rad i njihov aktivizam. Samostalnost u radu novinara je jedan od temelja demokracije, ali isto tako je i kritika na njihov rad kao i na rad bilo koga drugoga", poručio je Škorić.

Maja Sever Kraj nakon 13 godina 'Hrvatska uživo' ukinuta zbog previše politike Maja Sever 'velika hvala' Nakon objave o gašenju 'Hrvatske uživo' oglasila se Maja Sever Maja Sever Državna televizija HND, GONG i 'Pomozimo djeci s invaliditetom' protiv ukidanja 'Hrvatske uživo'

VIP izdvaja za Vas

  • komunikolog:

    HDZ uvijek isti. Dajte jednom budite vjerodostojni! Jednom imajte stav i držite se njega, a ne stalno nekakve kalkulacije.

  • prajdali100:

    A što joj se izvinjavaš !!!? Sve što si rekao stoji ! Otiđi na prosrpski placenicki Imbex pa vidi kako neki dnovinar Neven Barkovic piše!!!!Samo procitaj što "domoljub" ima za reci ! YuPljuc !

  • kruti190:

    e jesi seronja!!!!