Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Petar Škorić:

'Ispričavam se Maji Sever na nesmotrenoj izjavi i pogrešno biranim riječima'

Petar Škorić
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
12.09.2017.
u 16:09

Samostalnost u radu novinara je jedan od temelja demokracije, ali isto tako je i kritika na njihov rad kao i na rad bilo koga drugoga, poručio je Škorić

HDZ-ov saborski zastupnik Petar Škorić ispričao se HRT-ovoj novinarki i urednici Maji Sever, koju je prethodno kritizirao nazvavši je "najboljim primjerom arogantnog i bahatog SDP-ova propagandista koji promovira propalu totalitarističku ideologiju".

Škorićeva kritika došla je nakon vijesti da HRT ukida emisiju Hrvatska uživo, koju je među ostalima radila Maja Sever.

Sever je reagirala na objavu pitanjem premijeru i predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću je li Škorićev stav i službeni stav stranke. Škorić joj se potom danas ispričao na Facebooku, ali i dalje tvrdi da je njezina uređivačka politika često bila nekorektna i politički pristrana.

"Obzirom je moja posljednja FB objava izazvala znatan broj reakcija i lijeve i desne političke opcije, mišljenja sam kako na isto treba iskazati moj daljnji stav. Ispričavam se Maji Sever na mojoj nesmotrenoj izjavi i pogrešno biranim riječima na mom FB profilu, koje su preizravno ušle u njen privatni, a ne profesionalni životni kontekst. Nisam mogao ne izraziti nezadovoljstvo s uređivačkom politikom Maje Sever, koja je često bila nekorektna i politički vrlo pristrana, te mi je neprihvatljivo bilo kakvo angažirano novinarstvo i promicanje ideologije na HRT-u. Istodobno, želim naglasiti da sve osobe koje djeluju u javnosti i koji svoju plaću i prihode ostvaruju od javnog novca (uključujući Maju Sever kao i mene osobno) mogu i trebaju biti podložni kritici na njihov rad i njihov aktivizam. Samostalnost u radu novinara je jedan od temelja demokracije, ali isto tako je i kritika na njihov rad kao i na rad bilo koga drugoga", poručio je Škorić.

Komentara 75

KO
komunikolog
16:48 12.09.2017.

HDZ uvijek isti. Dajte jednom budite vjerodostojni! Jednom imajte stav i držite se njega, a ne stalno nekakve kalkulacije.

PR
prajdali100
16:32 12.09.2017.

A što joj se izvinjavaš !!!? Sve što si rekao stoji ! Otiđi na prosrpski placenicki Imbex pa vidi kako neki dnovinar Neven Barkovic piše!!!!Samo procitaj što "domoljub" ima za reci ! YuPljuc !

Avatar smile
smile
16:29 12.09.2017.

Vjerodostojno....ha ha ha. Meni je drago sto je ukinuta emisija Maje Sever. Bilo je i vrijeme.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije