Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Glupan sa penkalom"

HND osuđuje uvrede zastupnika Steve Culeja upućene novinaru portala Express.hr

Stevo Culej
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
28.01.2017.
u 16:00

Navode i da su "upravo novinari vrlo često mete Culejevih vulgarnih i huškačkih ispada"

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) u subotu je osudilo reakciju saborskog zastupnika Steve Culeja na njegovoj Facebook stranici nakon teksta novinara Raifa Okića objavljenog na web stranici portala Express.hr pod naslovom "Milijunaši iz Sabora: HDZ-ov Culej vlasnik pola sela".

U svojoj reakciji Stevo Culej ismijava ime kolege Okića, tvrdi za njega da je "glupan sa penkalom" te implicira da se novinar ponaša kao "crvene barabe", stoji u priopćenju HND-a.

"Gospodin Culej, kao zastupnik Hrvatskog sabora, trebao bi znati razliku između uljuđene javne polemike činjenicama te vrijeđanja i etiketiranjima po bilo kojoj osnovi. Nažalost, ovo je još jedan javni ispad Steve Culeja koji pokazuje kako on nije u stanju komunicirati na razini koja se očekuje od saborskog zastupnika", ističu u priopćenju.

Navode i da su "upravo novinari vrlo često mete Culejevih vulgarnih i huškačkih ispada".

Iz HND-a političare još jednom podsjećaju da im je, između ostaloga, zadatak omogućiti slobodan rad novinarima i visoku razinu javne komunikacije, a novinare i redakcije medija pozivaju da svaki napad na novinare javno osude.

Ključne riječi

Komentara 13

Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
16:51 28.01.2017.

Culej je u pravu , nije vlasnik pola sela ima pravo odgovoriti na klevete.

JO
JOKS
17:59 28.01.2017.

A jest vam i novinarstvo.

NA
navijeke
07:24 29.01.2017.

Ako je kleveta oblik "uljuđene javne komunikacije", kako su se dame i gospoda HND-a blagoizvolili izjasniti i Culejev odgovor je jednako uljuđen, ma što oni i njihov predsjednik "prepiljeni vijak" o tome mislili.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije