Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danas u Večernjem

Hladni rat između Hrvatske i Srbije još nije počeo

Naslovnica
Foto: VL
1/2
04.09.2016.
u 00:02

U hrvatskoj obavještajnoj zajednici, nakon što su beogradski mediji objavili senzaciju o uhićenju hrvatskog agenta, brzo su iz stanja uzbune prešli u redovito stanje jer su jednako brzo ustanovili da su “hrvatski agenti u Srbiji na broju”.

Da je Čedo Čolović hrvatski agent i da su ga u Srbiji uhitili, to bi bio znak da je između Hrvatske i Srbije otpočeo hladni rat. Čolović, međutim, niti je agent vojne VSOA-e niti civilne SOA-e.

U hrvatskoj obavještajnoj zajednici, nakon što su beogradski mediji objavili senzaciju o uhićenju hrvatskog agenta, brzo su iz stanja uzbune prešli u redovito stanje jer su jednako brzo ustanovili da su “hrvatski agenti u Srbiji na broju”. Čolovića u Srbiji vjerojatno nisu pokupili tek tako i bez veze, no potječe li on iz obavještajnog miljea još iz vremena bivše države, pa je, kao što to biva, često održavao neke kontakte s bivšim kolegama koji su ostale u Republici Hrvatskoj, to neka otkriva službeni Beograd.

U našoj obavještajnoj zajednicu na ovu priču s Čolovićem gledaju kao na novi srbijanski politički igrokaz sa svrhom pokušaja političke kompromitacije Hrvatske. Da su “kolege” u Srbiji uistinu poduzeli takav “nekompetentni” korak i upriličili javno uhićenje hrvatskog agenta, to bi onda predstavljalo ozbiljno narušavanje obavještajnog statusa quo i onda bi službeni Zagreb doista morao poduzeti protumjere.

>>Cijeli članak pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od nedjelje ili prelistajte u našem e-izdanju

U današnjem broju donosimo i sljedeće priče:

>>Anka Borković: Moj brat nije špijun. Nije bježao. Išao je u rodni kraj

>>Slučaj Balkanski špijun: Čolović nije mogao biti ucijenjen

>>Milas: Referendum u Republici Srpskoj može biti dobar i za Hrvate u BiH

>>Bandić: Radim više od japanaca. Ali oni idu na godišnji, a ja ne

Foto: VLm

Ključne riječi

Komentara 14

DU
Deleted user
21:21 03.09.2016.

Laž je u samom bicu srbina ...stoljecima lazu i podmeću

AM
AMD------------------------
21:35 03.09.2016.

hrvatska nikada nije sa srbijom ratovala ni na jednom centimetru srbijanske drzave . i ovo govori sve o svim ama bas svim ratovanjima sa njima.

AM
AMD------------------------
21:28 03.09.2016.

nonstop nove novine ,teme a u biti sve isto.a to isto je ,ovo cijelo treba hrvatsku svest na nivo koji nikada nije bio nas, taj nivo je negativan ,otrovno negativan prema srbijancima a prema hrvatskoj skrajnje otrovan. kome nije jasno,stoo oni u biti hoce? sa oni su "velika srbija" zarazeni ,neizljecivo zarazeni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije