Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSLJEDICE POTRESA

Medved o obnovi na Banovini: 'Do 1. travnja iz kontejnera u kuće vraćamo one s manjim oštećenjima'

Zagreb: Ministar Tomo Medved obratio se medijima u središnjici HDZ-a
Tomislav Miletic/PIXSELL
04.02.2022.
u 08:46

Medved je naveo da su u nekonstrukcijskoj obnovi do sada obnovljene 1332 obiteljske kuće, a ta vrsta obnove u tijeku je na još 1070 objekata. Izvijestio je i da je na nekonstrukcijskoj obnovi angažirano 47 tvrtki

Svi stradalnici privremeno smješteni u kontejnere nakon razornog petrinjskog potresa, a čije su kuće pretrpjele manja oštećenja i nose zelene naljepnice, do 1. travnja trebali bi se vratiti u svoje domove.

Najavio je to potpredsjednik Vlade Tomo Medved na jučerašnjoj sjednici Vlade. Iznoseći redovito izvješće o obnovi, Medved je naveo da su u nekonstrukcijskoj obnovi do sada obnovljene 1332 obiteljske kuće, a ta vrsta obnove u tijeku je na još 1070 objekata. Izvijestio je i da je na nekonstrukcijskoj obnovi angažirano 47 tvrtki.

– Naš plan je sve korisnike mobilnih stambenih jedinica, odnosno kontejnera, čije su kuće označene zelenim oznakama, odnosno s manjim oštećenjima, vratiti do 1. travnja u njihove obiteljske domove – rekao je potpredsjednik Vlade. O koliko se stradalnika radi, Medved nije precizirao, no ovo je prvi put da je na sjednici Vlade iznesen konkretan rok za povratak barem dijela njih obnovljenim kućama.

Kazao je i da Ministarstvo graditeljstva izdaje rješenja na temelju kojih Središnji državni ured za obnovu refundira troškove onima koji su se odlučili na samoobnovu obiteljskih kuća, a radi se o 685 objekata. Što se tiče teže oštećenih objekata, Medved je izvijestio da je ovaj tjedan započela izgradnja zamjenskih obiteljskih kuća tehnikom montažne gradnje te da će se sljedeći tjedan potpisati ugovori s izvođačem za klasične, zidane zamjenske kuće.

Na ovu tvrdnju novinari su nakon sjednice ministru graditeljstva Darku Horvatu kazali kako nitko na terenu nije primijetio da je počela bilo kakva izgradnja zamjenskih kuća. Ministar je pak uzvratio da je u tijeku raspoređivanje potrebne mehanizacije te da će izgradnja početi vrlo brzo. 

Ključne riječi

Komentara 4

ZB
zbisko
09:04 04.02.2022.

Tko vjeruje u bajke, sam si je kriv

SA
sani1
08:57 04.02.2022.

Stvarno kolosalan uspjeh. Nakon godine dana.

Avatar xilandar
xilandar
09:45 04.02.2022.

samo vi glasajte za hdz...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije