Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
M. Martinović (61) pucao u F. Bijelića (22)

Hitcima teško ranio mladića koji mu je na kuću bacao kamenje

pokušaj ubojstva
Krunoslav Petrić/Pixsell
16.11.2009.
u 09:38

Šezdesetjednogodišnjak iz Rajeva Sela kod Županje pucao je sinoć iz ručno izrađenog pištolja kalibra 16 mm i teško ranio 22-godišnjeg mladića. Motivi napada još nisu poznati.

U nedjelju u 21.15 sati Martin Martinović (61) iz Rajeva Sela u županjskoj Posavini u Radićevoj ulici ispred svoje kuće pucao je u dvojicu mladića koji su, kako je ustanovljeno očevidom, bacali kamenje na njegovu kuću.

Jedan od mladića, Filip Bijelić (22), teško je ozlijeđen i poslije liječničke pomoći u županjskom Domu zdravlja prevezen je u vinkovačku Opću bolnicu u kojoj je ustanovljeno da je zadobio ustrjelne rane u nadlakticu, natkoljenicu i trbušnu šupljinu. No rane nisu opasne po život, ali je zadržan na liječenju.

Uhićen bez otpora
Krunoslav Žgela, glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske, kaže da je 61-godišnji počinitelj (policija nije navela ime počinitelja i ozlijeđenog) 35 minuta nakon događaja uhićen i pritom nije pružao otpor. Nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje.

– Na temelju naloga istražnog suca Županijskoga suda u Vukovaru policija je pretražila počiniteljev stan, ali je neposredno prije toga počinitelj dragovoljno predao pištolj ručne izrade kojim je pucao na mladiće (kalibra 16 te šest patrona lovačkog streljiva kalibra 16).

Ustanovljeno je da je počinio ubojstvo na mah u pokušaju i protiv njega će biti podnesena kaznena prijava – rekao je Žgela te dodao kako je u tijeku kriminalističko istraživanje kojim će se ustanoviti jesu li ozlijeđeni Filip Bijelić i 21-godišnjak koji je s njim bacao kamenje, obojica iz Rajeva Sela, počinili kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom.

Godinu i pol bio u zatvoru
Oni su, sumnja policija, “počinitelja doveli u stanje razdražljivosti bacanjem kamenja na njegovu kuću, što je prethodilo uporabi vatrenog oružja, odnosno prethodnom kaznenom djelu”. Policiji su otprije poznata obojica sudionika nedjeljnog obračuna jer su skloni izgredima i već su bili kažnjavani za takve prekršaje.

Prije nekoliko dana sličan se izgred dogodio u Rajevu Selu kada je morala intervenirati policija. Susjedi kažu da je Martinović prije 20 godina služio zatvorsku kaznu od 18 mjeseci jer je 18 puta izbo nožem suseljanina koji mu se zamjerio.

Komentara 5

AP
apaurin
22:02 16.11.2009.

ne zna se koje ovdje luđi .......

TO
Tomac
16:51 16.11.2009.

Flego, nema kalibra 16mm, postoji kalibar 16. To je promjer olovne kugle teške 1/16 funte. Čiko je pucao jer su mu pijanci napali dom i jer nije imao drugog izlaza. Čista samoobrana.

OB
-obrisani-
19:11 16.11.2009.

privesti tomca,svjedok događaja,a ako nije optužba zbog uznemiravanja javnosti i širenja lažnih vjesti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije