Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nikakva obavijest uz dopis o obvezi naplate

Hipokratova zakletva obvezuje

05.10.2005.
u 19:02

Uvođenje novih administrativnih pristojbi u zdravstvu, osim među pacijentima, veliko je nezadovoljstvo izazvalo i među liječnicima i medicinskim sestrama. Osim dopisa u kojem stoji da su zdravstveni djelatnici dužni naplaćivati pristojbe i do 5. u mjesecu taj novac uplatiti u Finu, u ambulante nije došla nikakva podrobnija obavijest. Nisu nam osigurali blagajne u kojima ćemo novac čuvati, niti znamo tko je točno za njih odgovaran. Danas smo imale 29 pacijenata i skupile 580 kuna, a u prva dva dana skupljeno je 1175 kuna kaže dr. Snježana Kisić iz Doma zdravlja Centar u Runjaninovoj, te dodaje da taj novac nosi kući.

Jedna mi je gospođa došla s eurima. Pa zar bih ja trebala biti i mjenjačnica!? Postala sam pravi trgovac, hvatam vrijeme između nekoliko pacijenata da blokove računa ispunim s po tri pečata, radim dulje barem sat vremena dok prebrojim novac, jer po danu to ne uspijem objašnjava sestra Bosiljka Žiljak, koja se boji napustiti ambulantu i na sekundu, jer ukradeni novac ne bi mogla vratiti iz svoga džepa.

Radim i s ovisnicima, koji dolaze po heptanone i govore da nemaju novca i ne mogu platiti. Hipokratova me zakletva obvezuje da primim svakog pacijenta. Što da učinim? Da ih odbijem? pita se sestra Štefica Vuković.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije