Naslovnica Vijesti Crna kronika

Hidrauličnim jastukom su zaustavili tok rijeke kako bi pronašli tijelo djevojke

Na potezu od osam kilometara rijeke, koliko ima od mjesta gdje je Aldina pala u vodu do mjesta gdje je postavljena zaštitna mreža, postoji čak sedam brana
22. ožujka 2015. u 16:14 1 komentara 7730 prikaza
orljava
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/9

U Požegi je u nedjelju pokrenuta nova sveobuhvatna akcija potrage za nestalom Aldinom Porić (18), koja je u srijedu navečer pala u hladnu Orljavu kod brane u Cerničkoj ulici.

Pored požeških, u akciju se se uključili i ronioci te članovi HGSS-a iz Bjelovara, Čakovca, Orahovice i Novske s potražnim psima. S temeljitom pretragom riječnoga korita krenuli su od brane na zaobilaznici, gdje je nesretna djevojka posljednji put viđena, do Vidovaca, gdje su u subotu požeški vatrogasci postavili zaštitnu mrežu.

– Neki naši članovi angažirani su na Papuku u osiguravanju tamošnje planinarske manifestacije, pa su nam u pomoć priskočili kolege iz drugih stanica sa svom potrebnom opremom, uključujući kajak, quad, zapovjedno vozilo i čamac – kažu u požeškom HGSS-u.

Na potezu od osam kilometara rijeke, koliko ima od mjesta gdje je Aldina pala u vodu do mjesta gdje je postavljena zaštitna mreža, postoji čak sedam brana. Ipak, tijelo je ovisno o faktorima poput temperature zraka i vode moglo proći preko njih. Međutim, u nedjelju su volonteri GSS-a uz pomoć vatrogasaca kod dvije brane postavljali tzv. hidraulični jastuk na napumpavanje, pomoću kojega su na petnaestak minuta zaustavili tok vode, za vrijeme kojih su ronioci mogli na miru i bez opasnosti pregledavati dno rijeke.

>> Svjedoci: Svađali su se na rubu nasipa, Aldina je nestala u vodi, a za njom je skočio Antonio

>> Aldina je kobnog dana dečku htjela reći da ga napušta

Hrana
Mood food
Hrana za dobro raspoloženje: Doznajte što bi trebalo jesti da se osjećate sretnije

A1 izdvaja za Vas

  • sladja_kava:

    Treba pritisnuti joj bivsog jer izgleda da je sve iscenirao i zna gdje je ona