Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nastavlja se potraga

Hidrauličnim jastukom su zaustavili tok rijeke kako bi pronašli tijelo djevojke

orljava
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/9
22.03.2015.
u 16:14

Na potezu od osam kilometara rijeke, koliko ima od mjesta gdje je Aldina pala u vodu do mjesta gdje je postavljena zaštitna mreža, postoji čak sedam brana

U Požegi je u nedjelju pokrenuta nova sveobuhvatna akcija potrage za nestalom Aldinom Porić (18), koja je u srijedu navečer pala u hladnu Orljavu kod brane u Cerničkoj ulici.

Pored požeških, u akciju se se uključili i ronioci te članovi HGSS-a iz Bjelovara, Čakovca, Orahovice i Novske s potražnim psima. S temeljitom pretragom riječnoga korita krenuli su od brane na zaobilaznici, gdje je nesretna djevojka posljednji put viđena, do Vidovaca, gdje su u subotu požeški vatrogasci postavili zaštitnu mrežu.

– Neki naši članovi angažirani su na Papuku u osiguravanju tamošnje planinarske manifestacije, pa su nam u pomoć priskočili kolege iz drugih stanica sa svom potrebnom opremom, uključujući kajak, quad, zapovjedno vozilo i čamac – kažu u požeškom HGSS-u.

Na potezu od osam kilometara rijeke, koliko ima od mjesta gdje je Aldina pala u vodu do mjesta gdje je postavljena zaštitna mreža, postoji čak sedam brana. Ipak, tijelo je ovisno o faktorima poput temperature zraka i vode moglo proći preko njih. Međutim, u nedjelju su volonteri GSS-a uz pomoć vatrogasaca kod dvije brane postavljali tzv. hidraulični jastuk na napumpavanje, pomoću kojega su na petnaestak minuta zaustavili tok vode, za vrijeme kojih su ronioci mogli na miru i bez opasnosti pregledavati dno rijeke.

>> Svjedoci: Svađali su se na rubu nasipa, Aldina je nestala u vodi, a za njom je skočio Antonio

>> Aldina je kobnog dana dečku htjela reći da ga napušta

Komentara 1

SK
sladja_kava
19:07 22.03.2015.

Treba pritisnuti joj bivsog jer izgleda da je sve iscenirao i zna gdje je ona

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije