Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
peti dan potrage

Svjedoci: Svađali su se na rubu nasipa, Aldina je nestala u vodi, a za njom je skočio Antonio

orljava
Foto: Pixsell
1/9
21.03.2015.
u 21:44

Najnovije informacije kažu kako postoje dva svjedoka koja su vidjela trenutak pada Aldine u ledenu rijeku

Potraga za nestalom Aldinom Porić (19) traje već peti dan. Članovi ronilačkog kluba Požega, JVP Požega i policija u subotu su u mjestu Vidovci u Orljavu postavili zaštitnu mrežu. U potrazi koju će nastaviti u nedjelju ujutro trebali bi im se pridružiti i članovi Specijalne policije iz Osijeka te ronioci koji su već jednom pretraživali Orljavu od brane do mosta na požeškoj obilaznici. Osim njih teren će kao i dosad pretraživati HGSS, policija, psi tragači i vatrogasci. Ponovno će se pretraživati korito rijeke, a pogotovo samo mjesto oko brane gdje je djevojka posljednji put viđena.

Najnovije informacije kažu kako postoje dva svjedoka koja su vidjela trenutak pada Aldine u ledenu rijeku. Gradom se šuška kako je riječ o maloljetnoj djeci, bratu i sestri, koji su se kobne večeri autobusom vraćali iz škole, pišu 24 sata.

Izašli su dvjestotinjak metara dalje od nasipa gdje je autobusno stajalište. Nakon što su vidjeli djevojku i njezina dečka Antonija kako stoje na rubu nasipa i viču jedno na drugo, pozvali su oca i ispričali mu što se događa.

Dok su djeca čekala oca, Aldina je nestala u vodi, a za njom je skočio Antonio. Mladić ju je pokušao spasiti, ali nije uspio. Iz Orljave je isplivao sam. Za samo nekoliko minuta stigla su kola Hitne pomoći i policajci te se započelo s potragom.

Kako doznaje 034portal, u potragu za Aldinom će se u ponedjeljak ponovno uključiti Specijalna policija iz Osijeka.

>> Aldina je kobnog dana dečku htjela reći da ga napušta

>> Veza je bila burna. Prekidali su često, ali nitko ne zna što je bilo na Orljavi

Ključne riječi

Komentara 5

KA
kaptol
14:39 22.03.2015.

Pitam se kakvi su to ronioci za dva dana su mogli proci kroz vodu.Neznam gdje su i u kojem dijelu mogli zaroniti kad je Orljava malo veca od potoka .Izgleda da oni rone na suhom.Zalosno i jadno ovako nesto pisat .Sucut obitelji a ovako nesto nema potrebe komentirat o nesposobnim roniocima .Gdje su oni ucili roniti mozda u Velicanki

AU
aurora1zn
02:01 22.03.2015.

vikali jedno na drugoga ona se bacila on skocio za njom a prije dva tri dana prica htjeli su prekinuti-suplja prica totalno

BJ
bernard.jurkovic
10:36 22.03.2015.

Ono šta mene zbunjuje su slike, ako nisu stare slike vec predstavljaju pravu potragu, zbog čega ronioci traže leš ispod slapa a brana je spuštena? iznad samoga slapa nalazi se brana koja se puni vodom i služi za akumulaciju vodee uzvodno od slapa. Možda bi i shvatio da je to prvo ronjenje za leševima ali... punite branu... brana se diže... smanjuje se protok vode na samome slapu...nisam siguran, možda postoji šansa da se obustavi potpuno na par sati. shvaćam kako to predstavlja hidrološki problem kad tu vodu ispustiti, vjerujem da bi ovo mogli nazvati "višom silom" i netko preuzme odgovornost, izvrši što mu je dužnost i zapovjedi punjenje brane

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije