Naslovnica Vijesti Hrvatska

Potraga tragično završila: Pronašli tijelo nestalog stranca

Potraga je trajala dva dana jer su ju otežale visoke temperature, neprohodan krševit i raslinjem obrastao teren.
17. lipnja 2019. u 22:37 4 komentara 1115 prikaza
Ilustracija
Foto: GSS/PIXSELL

Danas oko 21:00 sati Hrvatska gorska služba spašavanja je završila svoju potragu za nestalim stranim državljanom. Na području Omiške Dinare pronađeno je tijelo nesretno stradale osobe.

slovenska policija fatalne ozljede Dječak (12) poginuo na kampiranju u Sloveniji: Stijena ga stisnula uz drvo

Potraga je trajala dva dana, a otežale su ju visoke temperature, neprohodan krševit i raslinjem obrastao teren. Nakon što je tijelo pronađeno, spašavatelji stanice Split zajedno s članovima DVD-a Omiš i DVD-a Gata, dočekali su sudskog vještaka koji će izvršiti očevid.

- Nakon toga slijedi dugotrajan i mukotrpan transport, za kojeg po procjenama treba minimalno pedeset spašavatelja, dok je druga opcija helikopterski transport. Obitelji nesretno stradalog upućujemo iskrenu sućut - objavili su iz HGSS-a.

ACI Marine
Nautički turizam
Stigle megajahte - u hrvatske marine se u pet dana privezalo 55 jahti dužine između 24 i 180 metara

A1 izdvaja za Vas

 • correct.or:

  Izjava HGSS-a je trebala glasiti : Obitelji nesretno stradalog upućujemo iskrenu sućut. U prilogu vam saljemo troskovnik nase sluzbe sa specifikacijom obavljenih djelatnosti koje je ova sluzba obavila u pokusaju spasavanja vaseg najmilijeg. Rok placanja je odmah. Sa postovanjem - HGSS .

 • Avatar magarac.jozo
  magarac.jozo:

  Amerikanac... žao mi čovjeka, ali mnogi se ( stara priča) olako upute gore... gledaju dokumentarce o preživljavanju pa se zaigraju... ali kada si gore SAM...nema vode, umoran, gladan, izgubljen.. mozak blokira, panika te poždere i eto....

 • golub.goran80:

  Potraga tragično završila??? Potraga je završila...da,jer su PRONAŠLI TRAGIČNO PREMINULOG ILI STRADALOG ČOVJEKA. Nije potraga tragično završila,a nisu ni tragično završili ljudi koji su sudjelovali u potrazi