Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
potraga na perućkom jezeru

HGSS-ovac o potrazi za 24-godišnjakom: 'Ne gubimo nadu i dajemo sve od sebe'

Nastavlja se potraga za dečkom nestalim kod Peručkog jezera
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/8
21.09.2021.
u 14:59

Pronašli su i njegovo vozilo, automobil marke Fiat u kojemu se u subotu udaljio iz kuće.

Jutros je na Perućkom jezeru nastavljena potraga za 24-godišnjim Dominikom Branimirom Bilobrkom iz Obrovca Sinjskog koji je, kako je objavljeno na stranici nestali.hr, nestao prije tri dana kada se udaljio u nepoznatom pravcu.

- Od ranog jutra na terenu su specijalistički timovi HGSS-a. Riječ je o timovima K – 9 koji rade s potražnim psima, koji imaju istančan njuh i obučeni su za rad na jezeru i uz samo jezero. Nakon što oni završe, imamo sedam timova ronioca, što HGSS-a, što Specijalne policije koji će nastaviti s potragom. Danas smo se skoncentrirali na potragu u i uz Peručko jezero. Mogu potvrditi kako su novčanik, odjeća, ključevi od automobila i mobitel koji smo pronašli u vlasništvu nestale osobe za kojom tragamo – rekao nam je Darko Gavrić Čerčo, voditelj HGSS-a stanice Split, koji je potvrdio kako smatraju da je Dominik Branimir Bilobrk pokušao preplivati Perućko jezero.

Nastavlja se potraga za dečkom nestalim kod Peručkog jezera
1/8

Pronašli su i njegovo vozilo, automobil marke Fiat u kojemu se u subotu udaljio iz kuće.

U ponedjeljak je u potrazi sudjelovalo više od 100 ljudi, a uz HGSS su bila uključena plovila, dronovi, potražni psi i helikopteri Hrvatskog ratnog zrakoplovstva. Pridružili su se i građani te susjedi i prijatelji nestalog mladića. Tražili su ga do duboko u noć i krenuli ponovno ujutro zorom. Teren je u utorak pretraživalo 30-ak ljudi iz specijalističkih potražnih timova, a stotinjak njih bilo je u pripravnosti. 

Pitali smo Darka Gavrića Čerču, iskusnog HGSS-ovca koji je sudjelovao u stotinama potražnih akcija, kolika je vjerojatnost da je Dominik Branimir Bilobrk živ, a on kaže da je velika.

-Uvijek ima nade da je čovjek živ. Još uvijek je ljetno doba, noći nisu prehladne i mogao je preživjeti vani. Imali smo slučajeve i da smo nakon pet dana potrage ljude pronalazili žive i u daleko gorim meteorološkim uvjetima. Nadamo se da će i ovo biti jedan od uspješnih potražnih akcija. Ne gubimo nadu i dajemo sve od sebe – poručio je Darko Gavrić Čerčo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije