Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DIVLJE VODE

HGSS obučio prve međunarodne instruktore za spašavanje iz bujica

HGSS
Foto: HGSS
1/3
23.05.2011.
u 13:32

Omiš će postati regionalni centar za obuku za naš dio Europe. Već u lipnju naši instruktori počinju osposobljavati crnogorske

Hrvatska ima prve međunarodne instruktore za spašavanje iz divljih i brzih voda te poplava. Ovoga vikenda na Cetini je održan tečaj, nakon čega su HGSS-ovi instruktori, prvi u regiji, dobili pravo osposobljavati spasioce.

– Šest hrvatskih instruktora ostvarilo je sve uvjete za najviša međunarodna instruktorska zvanja i pravo provođenje tečajeva za spašavanje na divljim i brzim vodama bez ikakvih ograničenja. Time su se stekli i preduvjeti za osnivanje regionalnog centra za takvu vrstu spašavanja u Hrvatskoj, kao prvog za ovaj dio Europe – rekao nam je Vinko Prizmić, pročelnik HGSS-a. Naši su spasioci do sada obuku prolazili u Velikoj Britaniji.
U Hrvatskoj do sada nije bilo  nikoga tko bi takvu obuku provodio  za one koji se bave raftingom ili  borave na rijekama te za operativne snage za poplave, no ubuduće će naši instruktori obučavati spasioce iz inozemstva. Omiš bi trebao postati međunarodni centar za obuku u kojemu će znanja stjecati spasioci iz našeg dijela Europe. Već u lipnju naši instruktori organizirat će obuku crnogorskih spasioca.
– Na toj će se obuci po najvišim svjetskim standardima osposobiti dvadesetak spasioca, a slijedit će obuke i za druge zemlje iz okruženja – najavljuje Prizmić.

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije