Naslovnica Vijesti Hrvatska

Hernadi ne želi doći u Zagreb, ali može svjedočiti videolinkom

U Zagrebu se vjerojatno neće pojaviti jer USKOK protiv njega vodi istragu u predmetu Ina – MOL i mogao bi završili u pritvoru
02. ožujka 2012. u 08:30 17 komentara 5 prikaza
'Zsolt Hernadi.........predsjednik uprave grupe MOL 22.02.2009.'
Foto: ARHIVA VL

Šef MOL-a Zsolt Hernadi sredinom ožujka treba svjedočiti na suđenju za aferu "Spice". Tijekom istrage bio je ispitan putem međunarodne pravne pomoći u Mađarskoj, a poziv za svjedočenje u Zagrebu USKOK mu je već poslao te se njegova dostava smatra urednom bez obzira na to što Hernadi nije osobno preuzeo poziv. U Zagrebu se vjerojatno neće pojaviti jer USKOK protiv njega vodi otvorenu istragu u predmetu Ina – MOL zbog čega se sudi i bivšem premijeru i šefu HDZ-a Ivi Sanaderu.

Hernadija se na suđenju za Podravku može ispitati i videolinkom, ali s obzirom na to da je riječ o svjedoku iz inozemstva, ne može ga se prisilno dovesti na Županijski sud u Zagrebu. Kada smo MOL-u poslali službeni upit o tome hoće li se njegov šef pojaviti na suđenju, povratno nismo dobili odgovor nego sljedeće pitanje: "Zašto mislite da bi on trebao svjedočiti?". Hernadi je bio ispitivan o povećanju upravljačkih prava MOL-a u Ini čije su dionice poslužile kao jamstvo za kredit koji je OTP banka dala Podravki u posljednjoj fazi operacije "Spice".

SPAR
Alternativa
Šećer i debljina: Kako staviti unos šećera pod kontrolu, a i dalje fino jesti
 • Avatar bat 555
  bat 555:

  Ma nemora on ništa svjedoćit. Sve će to rješiti Čačić u Hrvatskoj a ovaj njemu vratit u Mađarskoj i to je to. Čemu radit troškove na putovanja.

 • -obrisani-:

  Ima pravo, nema on ništa sa rvackim montiranim procesima i pravosudnim političkim cirkusom

 • mozel:

  Kako ce moci vjerodostojno svjedociti svjedok protiv koje ga se vodi istraga ? kakva je ovo sustvo?.