Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
opomene pred otkaz

HEP ulovio trojicu pijanih radnika usred bijela dana

alkotest
Dusko Jaramaz/PIXSELL/Ilustracija
20.11.2019.
u 14:24

Od njih četvorice koji su podvrgnuti alkotestiranju, jedan je bio trijezan

Ovih dana po društvenim mrežama kruži fotografija zapisnika o alkotestiranju zaposlenika Hrvatske elektroprivrede prema kojem su od četvorica testiranih radnika, trojica bila pijana. Prema tom dokumentu, alkotestiranje radnika HEP-a provedeno je 19. studenog, usred bijela dana. 

Zapisnik je otkrio da je rukovatelj u Službi za proizvodnju imao 1,83 g/kg koncentracije alkohola u krvi. HEP-ov vatrogasac je bio pod utjecajem alkohola u koncentraciji 1,17 g/kg, a malo više od njega je 'napuhao' HEP-ov strojar koji ima 1,34 g/kg koncentracije alkohola u krvi, piše 24sata.

Foto: Reddit

Svjetla točka u ovom slučaju bio je vatrogasac koji je bio trijezan s 0,00 g/kg koncentracije alkohola u krvi. 

- Nakon svakodnevnog, rutinskog obilaska postrojenja stručnjaka zaštite na radu i opravdane sumnje da je u izdvojenom dijelu postrojenja TE-TO Zagreb (izvan kruga pogona) 19. studenoga tijekom radnog vremena nekolicina radnika pod utjecajem alkohola, provedeno je alkotestiranje radnika.

Po pozitivnom nalazu za trojicu radnika, sukladno praksi, a imajući u vidu kako kontrolirani radnici nisu imali ranije evidentirane prekršaje ove naravi, poslodavac (HEP Proizvodnja d.o.o.) će sukladno Zakonu o radu izdati opomenu pred otkaz uvjetovan ponašanjem radnika. Do sada nije zabilježen nijedan ovakav slučaj. Hrvatska elektroprivreda ima nultu toleranciju na ovakve prekršaje - poručili su za 24sata iz HEP-a.

Ključne riječi

Komentara 14

DU
Deleted user
14:30 20.11.2019.

a tko testira direktore...zastita na radu je za sve ista....

DU
Deleted user
14:32 20.11.2019.

.zastita na radu je za sve ista....zasto ne testiraju direktore ...oni su trezvenjaci....

DU
Deleted user
14:29 20.11.2019.

Kad su toliko pijani radnici koliko li su tek pijani direktori...ali njih ne testirajte prije 9h....ako dodju na posao...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije