Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nesreća na Zlarinu

Prije pada helikopter je letio jako nisko pa nestao

Zbog kvara na otok Zlarin prisilno sletio helikopter
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
1/10
03.07.2018.
u 21:44

Policija kaže da je riječ o prisilnom slijetanju, a na Zlarinu smo doznali da je događaj bio dramatičan i da je riječ o rušenju helikoptera

Dvoje ozlijeđenih turista, šokirani pilot i oštećen helikopter rezultat su drame koja je se dogodila u utorak ujutro na letu iz Vodica prema Zlarinu.

Tome su svjedočili brojni Zlarinjani nešto poslije 10 sati kada su vidjeli helikopter da kruži iznad Zlarina neobično nisko.

Pilot u šoku

Antoni Biberica, predsjednik zlarinskog mjesnog odbora, bio je očevidac događaja koji je isprva objavljen kao pad helikoptera u more.

Zbog kvara na otok Zlarin prisilno sletio helikopter
1/13

– Nešto poslije 10 sati čuo sam helikopter i potom vidio da leti neuobičajeno nisko iznad mora i otoka. Nekako je čudno zvučao i odmah sam pomislio da je riječ o kvaru. Da se nešto događa s helikopterom i da bi moglo biti problema, definitivno sam shvatio kad su iz helikoptera počele ispadati stvari – rekao nam je Biberica i posvjedočio da je helikopter u jednom trenu nestao s neba i da su se čuli komentari da je pao u more s putnicima. Srećom, pilot s navodno 30-godišnjim pilotskim iskustvom u vojnom zrakoplovstvu nije se srušio u more, nego je, kružeći iznad otoka, zapravo tražio mjesto za slijetanje i pronašao ga kod uvale Oštrica u jednom polju.

– Krenuli smo prema mjestu gdje smo pretpostavili da je sletio ili da se srušio. Pedesetak metara dalje vidjeli smo da je sletio na neko polje, a tek kad sam došao blizu, vidio sam da je oštećen u slijetanju koje se očito nije moglo izvesti bez problema.

Naime, na helikopteru je postolje na koje inače slijeće bilo razbijeno, a odlomio mu se i dio repa – rekao nam je u telefonskom razgovoru Antoni Biberica i posvjedočio i o stanju dvoje turista i pilota. – Prišao sam bliže i vidio da je to civilni helikopter u kojem je bio naš pilot koji je turistički prevozio strance srednje dobi. Stranci su imali ogrebotine na sebi, neke rane, no ne znam jesu li ispali iz helikoptera ili su se ozlijedili pri udaru o tlo. Pilot je bio potpuno potresen događajem i samo je rekao da je dobro – rekao nam je jedan Zlarinjanin.

Helikopter za vojne potrebe

Doznajemo da su 59-godišnji njemački turist i 41-godišnjakinja iz Ukrajine primljeni u šibensku bolnicu i da je riječ o lakšim ozljedama. Prema prvim informacijama, život je svima spasio pilot helikoptera.

Iako je prema prvim informacijama riječ helikopteru tvrtke iz Vodica koja nudi panoramske letove u trajanju od 15 minuta nad dijelom šibenskog arhipelaga, vlasnik nam to nije potvrdio i samo nam je u telefonskom razgovoru rečeno da ne može ništa komentirati. Helikopteri poput ovog koji je imao nesreću na Zlarinu proizvodili su se za vojne potrebe sredinom i u drugoj polovici prošlog stoljeća i još se uvijek koriste za turističke svrhe.

Ključne riječi

Komentara 103

Avatar Matija22
Matija22
11:25 03.07.2018.

radi se o turističkom helikopteru koji služi za razgledavanje,a ne o mi8/17 transportnom kojeg ste stavili na slici

Avatar MarkoHR
MarkoHR
11:39 03.07.2018.

Sramotni jeftin senzacionalizam i dezinformiranje.. Makar Večernji zna da se radi o turističkom helikopteru, oni su lansirali poluinformacijju i stavili sliku MORH-ovog helikoptera.

CV
cvikcange
11:43 03.07.2018.

Kaj je VL uzeo klince s drugog ili trećeg semestra? Točno ovako se NE pušta vijest. Ma "super" ste

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije