Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPTUŽBA

Helena Štimac-Radin napustila Bančev LS

03.09.2003.
u 00:00

Banac: H. Štimac-Radin nije se našla u LS-u

Ivo Banac je u LS uveo privatnu diktaturu, služi se prijetnjama, ucjenama, uvredama i dezinformacijama kako bi suzbio svaku mogućnost otvorene političke rasprave, a njegova staljinistička terminološka paljba samo je još jedan dokaz da mu sve svjetske profesure nisu pomogle da isuši vlastitu močvaru razarajućeg demokratskog deficita. Stoji to u pismu Helene Štimac-Radin, kojim ona obrazlaže razloge svoje ostavke na mjesto potpredsjednice LS-a te istupanja iz stranke. - U LS-u ne samo što više ne postoji liberalna politika nego ne postoji nikakva politika. Gradeći svoju unutarstranačku kampanju protiv bivšeg vodstva upravo na optužbi zbog sudjelovanja LS-a u koalicijskoj vlasti, Banac je, na zaprepaštenje javnosti, uskočio u njena ministarska kola čim mu se za to pružila prilika i tako uvjerio sve da je čovjek kojem se ne može vjerovati - kaže H. Štimac-Radin te optužuje Banca da je razorio politički supstrat stranke i njenu političku ambiciju degradirao na razinu vlastite pohlepe.

- Žalosno je da se u tom sramotnom napuhivanju svoga političkog mjehura od sapunice Banac učestalo poziva na čovjeka koji mu više ne može odgovoriti. Obilno se koristi citatima Vlade Gotovca kako bi ispunio svu bijedu vlastitog kvazipolitičkog rakursa - oštra je dojučerašnja potpredsjednica LS-a.Njen istup Ivo Banac očekivao je, veli, još od siječnja. Štimac-Radin nije našla svoje mjesto u LS-u poslije stranačkog sabora, od kada u stranci ne radi ništa, već na svaki način nastoji štetiti, kaže Banac. Njene objede nisu utemeljene na činjenicama, dodaje, jer LS je po svemu demokratska stranka. Posebno se ljuti zbog optužaba o "uskakanju u ministarska kola".

- U više sam navrata na to odgovarao i ništa nova nemam reći. Bio je to jedini način da se spriječi marginaliziranje LS-a i da se preuzme odgovornost - poručuje Banac.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije