Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danas u Večernjem

Heinzelova je riješena, ali Dolački, policajac za posebne zadatke, treba štošta objasniti

Naslovnica
Foto: VL
1/2
23.04.2016.
u 00:02

Branko Lazarević, legenda zagrebačke ekipe za očevide, komentira uhićenje Željka Dolačkog.

Kako smo pisali u nedjeljnom Večernjaku 4. travnja ove godine, u policijskoj centrali u Heinzelovoj nastao je “zemljotres”. Otkrivena je do tada nezabilježena krađa u zagrebačkoj policiji, a vjerojatno i u svjetskim razmjerima. Policajci su toga jutra došli na posao, otkrili su da je provaljeno u zgradu policije, zatim u ured načelnika Odjela za suzbijanje organiziranog kriminaliteta Željka Dolačkog te da je iz blagajne u njegovu uredu na drugom katu zgrade u Heinzelovoj ukradeno 280.000 eura i dva kilograma zlata.

Taj ukradeni novac i zlato oduzeti su dva mjeseca prije ocu i sinu Peji i Antoniju Iviću. Zaustavile su ih policijske Kobre, u naoko rutinskoj kontroli vozila, no prema nekim informacijama, to zaustavljanje nije bilo rutinsko. Sumnjalo se da novac i zlato potječu od kaznenog djela, odnosno da su Pejići poslovali s tvrtkom koja je dulje vrijeme bila pod nadzorom zbog sumnje u upletenost u fiktivnu trgovinu zlatom preko koje je zapravo pran novac.

Nakon nezapamćene krađe iz sjedišta zagrebačke policije, Večernji me list bio angažirao da, na temelju svog dugogodišnjeg iskustva na čelnom mjestu ekipe za očevide zagrebačke policije, pokušam rekonstruirati što se zapravo dogodilo te da objasnim kako je policija trebala postupiti u ovom slučaju. Sve je upućivalo na to da je krađa počinjena iznutra i da je zapravo i nije bilo.

U ovome slučaju dogodilo se nešto najstrašnije što se moglo dogoditi i što se nije smjelo dogoditi. Novac je ukraden iz ureda načelnika. Bačena je ljaga na policiju, koja se neće tako lako moći sprati.

>>Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od subote ili prelistajte u našem e-izdanju

U današnjem broju donosimo i sljedeće teme:

>>Slučaj Ina: Vrh HDZ-a za povlačenje iz arbitraže i dogovor s MOL-om

>>Jedno je sigurno: Mesić želi zagorčati život Mostu i HDZ-u

>>Vesna Pusić: Srpska regionalna jurisdikcija je nedopustiva, ali mi smo trebali u EU naći saveznika

>>Mustafa Cerić: Hrvatski odnos prema islamu primjer je za EU. I Vatikan je za europsko muftijstvo

>>Nije na listi HZZO-a: Liječnici i dalje nisu skloni propisivati indijsku konoplju

Foto: VLm

Komentara 40

MI
Mimizo
23:21 22.04.2016.

ostoja ranković treba u remetinec

NO
novalastavica
21:46 22.04.2016.

Sto sta bi trebao objasniti Milanovi, Ostojic i SDP a sa njima most i Orepic. Koga su stitili i zasto su se tako grcevito borili za MUP i ostanak SDP ovih kriminalaca u drzavnim inastitucijama. Red je na pismohranu i drugove

YN
yes_no
22:09 22.04.2016.

Kobre su krive. Konačni zaključak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije