Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
suđenje sanaderu

Hebrang: Tko je drpio lovu, neka završi s debelom kaznom zatvora

'13.10.2011., Zagreb - HDZ odrzao konferenciju za medije kao reakcija na objavu oporbe da nece sudjelovati u radu Sabora do kraja aktualnog saziva. Andrija Hebrang. Photo: Patrik Macek/PIXSELL'
'Patrik Macek/PIXSELL'
28.10.2011.
u 13:00

Političari su komentirali početak suđenja bivšem premijeru Ivi Sanaderu u aferi Hypo.

Hrvatski političari komentirali su početak suđenja bivšem premijeru Ivi Sanaderu, odnosno njegovo pojavljivanje u sudnici gdje je detaljno opisivao svoje loše zdravstveno stanje zbog čega je današnje ročište i odgođeno za sljedeći tjedan. 

– Izgleda mi pristojno, nije tako propao, a za srčane probleme znao sam i prije. Nadam se da će se nakon koronografije i koronoskopije znati što je i kako je – rekao je Jerko Rošin. Na pitanje o kakvim je problemima riječ, rekao je:

– Ekstracistori su kad preskoči ili upadne jedan udarac, to se i meni događa, ali je to pitanje učestalosti u jednom satu.

Na pitanje što očekuje od suđenja, Rošin je rekao:

– Pošteni pregled onoga što je, argumentiranost optužbe i obrane, a vidjet ćemo kako će završiti. Ne ulazim u kontekst s pravne strane. Neću ga posjetiti, nije ni potrebno, neka je koncentriran na svoju obranu, a ja ću to gledati sa strane. I ja sam čak znatiželjan kao i vi.

Andrija Hebrang (HDZ) rekao je da nije pratio početak suđenja Ivi Sanaderu jer je radio na kvorumu za Sabor.

– Od svih suđenja očekujem da oni koju su drpali lovu, spremali u džep i kojima je džep ispred Hrvatske završe s debelim kaznama zatvora – istaknuo je Hebrang.

Željko Jovanović (HDZ) rekao je da je vrlo površno pratio suđenje Ivi Sanaderu jer nije bio uz televizijski ekran.

– Hrvatska je pravna država, pravosuđe kao cijela uskočka vertikala mora biti maksimalno depolitizirano i profesionalizirano pa prema tome očekujem pravedno suđenje koje će pokazati sve ono što se radilo u slučaju Sanadera i svega onoga što je povezano uz HDZ. Mislim da je Sanader u dobrom fizičkom stanju, osobno nisam primijetio nikakav poseban razlog da se taj proces ne nastavi svojim tijekom, ali poštujem da se može napraviti dodatni zdravstveni pregled kako bi se utvrdilo zdravstveno stanje, kako ne bi bilo nikakve sumnje da bivši premijer nije u stanju pratiti sudski proces, dakle da ima pravedno i pravično suđenje – rekao je Jovanović.

– Istragu protiv HDZ-a nemam potrebu dodatno komentirati, sve je u rukama pravosuđa, mi u SDP-u i Kukuriku koaliciji zalažemo se za društvo bez korupcije i bit će ključno da USKOK-ova vertikala bude maksimalno profesionalizirana i depolitizirana. O tome sam sve rekao u svojim saborskim istupima – dodao je.

>>Sve o suđenju bivšem premijeru Sanaderu čitajte u našem specijalu!

Komentara 94

C
C
15:24 28.10.2011.

tako je, Hebranže, stjegonošo zločinačke organizacije... najbolje ti je da se sam odšećeš do lepoglave i tražiš da te odmah prime, možda uhvatiš bolju ćeliju...

VA
vatoka
19:25 28.10.2011.

Sanader i ekipa su naravno krali, ali ova sića za koju im se sudi, govori da sudski proces KONTROLIRAJU ONI KOJI SU ODNIJELI GLAVNICU. Mi se uzbuđujemo zbog 30 MILIONA, a puno više od 30 MILIJARDI je otišlo van. Valjda je jasno tko je Bajić. Trpa u zatvor kompromitiranu ekipu, koja mu za manju kaznu pomaže u BRISANJU TRAGOVA VELIKE LOVE. Jaca je naslijedila Sanadera, a sad Bajić nakon Jace nastavlja posao za istog gazdu. Hrvati su slijepi kod očiju i šarada može dalje ... Ne vjerujem da se Milanović može uspješno suprotstaviti toj vanjskoj ekipi, može samo smetati dok ne prevrši mjeru, a onda zna se ...

Avatar Relaksacijaa
Relaksacijaa
08:30 29.10.2011.

Tako govori : General Armije : Andrija Hebrang

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije