Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Finiš utrke za šefa HRT-a

HDZ za Antu Sarjanovića, a SDP i Most za Blagu Markotu?

Blago Markota
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/2
07.02.2017.
u 12:02

Na upite ima li istine u pričama da su mu program pisale Marija Nemčić ili Ariana Mišetić, Ante Sarjanović nije uzvratio

Saborski odbor za medije ovaj će tjedan odlučiti koga će od devet kandidata za glavnog ravnatelja HRT-a predložiti Saboru za imenovanje. No, kako doznajemo, u igri su ostala dva kandidata – sadašnji v. d. glavnog ravnatelja HRT-a Blago Markota i bivši HRT-ov šef scenografije Ante Sarjanović.

Markoti su navodno skloni SDP i Most, dok Sarjanovića, doznaje se, podupire HDZ, no od 13 članova Odbora samo četiri dolaze iz HDZ-a. K tome, kako je tijekom prošlotjednog razgovora članova Odbora za medije sa svim kandidatima otkriveno da je Sarjanoviću dio programa napisan u ženskom rodu, a on je uzvratio da je to zato što mu je pomagala supruga, sad se u kuloarima mogu čuti druge dvije verzije. Prema jednoj, autorica je Sarjanovićeva programa rukovoditeljica HRT-ova Odjela za međunarodne poslove Marija Nemčić, dok se u drugoj verziji spominje bivša voditeljica HRT-ova djela za marketing i propagandu Ariana Mišetić.

– Nikome nikada nisam pisala program. Pa valjda bih ga pisala sebi, a ne drugima – uzvratila nam je jučer Marija Nemčić kada smo je pitali stoji li ona iza Sarjanovićeva programa. Do Ariane Mišetić nismo uspjeli doći, a Sarjanović na poslane upite ima li istine u pričama o M. Nemčić i A. Mišetić te zašto program koji je predao pod svojim imenom nije pročitao prije nego što ga je poslao u Sabor – nije uzvratio. Jer, od nekoga tko želi da ga Sabor izabere za glavnog šefa HRT-a očekuje se da program napiše i pročita prije slanja ne bi li se ispravile eventualne pogreške. Ako je pak točna Sarjanovićeva verzija, nameće se i pitanje – zašto se onda na natječaj nije javila njegova supruga.

>>Markota, Bačić i Sarjanović favoriti za ravnatelja HRT-a? 

>>Kandidat za glavnog ravnatelja HRT-a: Žena mi je pomogla pisati program

Komentara 2

DM
drug marin
14:29 07.02.2017.

Partijskog aktivistu Markotu zaposliti u partiju, ostale partijaše rakođer zaposliti u partiju, SIGNAL ugasiti 30 dana i staviti ekipu koja neće biti u funkciji poraženih snaga!!

TR
TrvtkoKomadina01
16:00 07.02.2017.

svu gamad koju je postavio udbaš galić na HRT treba potjerati pa i tipove kao što je markota, a još bolje bi bilo privatizirati HRT, jer gotovo je nemoguće od tog JRT-a napraviti da to bude hrvatski i javni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije