Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi zakon

HDZ-ovac Burilović više neće biti šef HGK? Novog će birati poduzetnici

Luka Burilović
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
17.10.2014.
u 11:26

Novi zakon trebao bi biti na snazi do kraja godine

HDZ-ovac Luka Burilović neće još dugo biti šef Hrvatske gospodarske komore. Vlada priprema novi zakon o HGK koji u javnu raspravu ide već za tjedan dana i koji donosi velike izmjene i u načinu biranja šefa Komore. Pravo glasa imat će, kako doznajemo, svi poduzetnici koji su članovi komore, stoga utjecaj na biranje šefa komore više neće imati županijske komore.

Iako će svi poduzetnici imati pravo glasa, doznajemo kako svaki glas ipak neće vrijediti jednako. Vrijednost glasa bit će proporcionalna visini članarine. Drugim riječima, mali poduzetnici imat će pravo glasa, ali vrijednost njihova glasa bit će manja nego onih najvećih tvrtki.

Novi zakon donosi, kao što je to dugo najavljivao ministar Gordan Maras, institut dobrovoljnog članstva. Dakle, mali poduzetnici koji čine 96 posto svih poduzetnika u Hrvatskoj moći će odabrati žele li ili ne žele biti članovi HGK.

Novi zakon trebao bi biti na snazi do kraja godine.

Zakon izrađuju u suradnji Ministarstvo gospodarstva i Ministarstvo poduzetništva i obrta, iz čega se može zaključiti kako su ministri Ivan Vrdoljak i Gordan Maras usuglasili svoje stavove oko instituta dobrovoljnog članstva.

>> 'Maras narušava demokratski ustroj i standarde HGK '

Komentara 13

AF
ante.francetic.7
12:31 17.10.2014.

takav isti zakon se treba donest i za političke stranke i partije ali to očekivat od komunista bi bilo malo previše. najpametniji su kad treba druge demokratizirati a sami sebe neznaju i ne žele.

Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
11:37 17.10.2014.

...jest vam dugo i bio...

KI
Kissinger
11:55 17.10.2014.

kaj ga poduzetnici nemru izabrati?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije