Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

HDZ-ova vlada postavila člana SDP-a u upravu državne tvrtke

Svoje oko na tvrtke koje grade i upravljaju autocestama bacio je HSS, koalicijski partner.
29. travnja 2011. u 08:15 64 komentara 14 prikaza
linic
Foto: Jurica Galoić/Pixsell

Vlada Jadranke Kosor imenovala je nedavno u upravu tvrtke Autocesta Rijeka – Zagreb Željka Denonu, člana SDP-a. To je jedini slučaj da je član stranke koja je najljući suparnik HDZ-u imenovan u upravljačke strukture nekog od državnih ili javnih poduzeća. Njihove su uprave poslije dolaska na vlast hadezeovci počistili od pripadnika drugih stranaka koje nisu bile dio njihovih koalicija ili nisu imale pokroviteljstvo nekog utjecajnog pripadnik vladajuće koalicije.

Nedavno diplomirao

Imenovanje esdepeovca Denone u upravu ARZ-a velik je presedan, a iza toga su, tvrde upućeni, skriveni dogovori nekih čelnika SDP-a i HDZ-a o njihovim osobnim interesima iako u javnosti njihove stranke odaju sliku da su u nepomirljivu sukobu. Denona je bratić SDP-ova zastupnika Luke Denone, a u prijateljskim je vezama s još utjecajnijim članom te stranke, Slavkom Linićem. On je u upravu ARZ-a trebao biti imenovan prije nekoliko mjeseci, no to je bilo zaustavljeno, doznajemo, zbog istraga koje su se vodile protiv njega. Dosad je bio direktor Sektora za prateće i uslužne objekte u ARZ-u i na tom se položaju održao svih godina vladanja HDZ-a, tvrde naši izvori, zahvaljujući zaštiti riječkih esdepeovaca. Upućeni u poslovanje ARZ-a kažu da je toj tvrtki nepotrebno imati člana uprave za tehničke poslove, a na to je mjesto imenovan Denona, jer je ARZ sagradio autoceste koje je trebao. Pri tome ističu i da je Denona, kojem su 54 godine, tek nedavno diplomirao na riječkom Građevinskom fakultetu.

Denona pak kaže da njegovo članstvo u SDP-u nema nikakve veze s imenovanjem u upravu ARZ-a iako priznaje da je vjerojatno jedini član te stranke u upravi javnih i državnih poduzeća koja kontroliraju HDZ i njegovi koalicijski partneri. Nije imenovan lani jer kaže da su protiv njega neki zaposlenici pisali anonimna pisma premijerki, Božidaru Kalmeti i policiji. Istraga o njegovoj imovini i poslovanju nije pronašla ništa.

Zaslužio sam imenovanje

“Zavrijedio sam svoje imenovanje poštenim radom. Gluposti su tvrdnje da sam nečiji čovjek”, kaže Denona.˝ Dodaje da nije bilo intervencija da ga se zaštiti od smjene iako priznaje da ga je Korpar htio smijeniti. No sukob je izbio zbog neslaganja oko posla, ali je Korpar prihvatio njegovo mišljenje i sve su izgladili. Denona priznaje i da je bratić Luke Denona i već 18 godina Linićev prijatelj, ali tvrdnje da ga oni štite i guraju u ARZ-u smatra izmišljotinama. Na tvrdnje da ARZ-u ne treba član uprave za tehničke poslove kaže da se vode pregovori kako bi ARZ preuzeo izgradnju autoceste Rijeka – Žuta Lokva, koja je sad pod HAC-om, te da pod tehničke poslove spada i održavanje. Ukidanje mjesta direktora POU-a objašnjava racionalizacijom radnih mjesta.

kostajnica
NA GRANICI EU
Tužna priča iz hrvatskog grada: 'Znate kakva je situacija kad je čak i gradonačelnik odselio'
Biciklisti
PROMO
Kako izabrati pravi bicikl
  • -obrisani-:

    Mozda nisu braca po krvi,....ali bi mogli biti po novcaniku.

  • -obrisani-:

    Ovo samo potvrđuje moje tvrdnje da vodstvo adzja samo glumi desnicu, a ustvari se pretvara u ultra-lijevu stranku jugosfere i crvene pravDE Zato glasujte za novo-adz, želite li što prije jugosferu

  • xychhr-200:

    29.04.2011. u 08:32h opa bato je napisao/la: janez - ti mora da se kličeš Huso ======================================================================== Ma ne, Huso mu je tata... a on je Haso-;))))...