Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
akcija carina

HDZ-ov načelnik: Protiv mene se ne vodi nikakva istraga

ivan šanjug
Foto: Mladen Mandić/VLM
1/5
05.05.2011.
u 12:04

Iako je kuća Ivana Šanjuga, predstojnika Carinske ispostave Lupinjak, jučer pretresena u USKOK-ovoj akciji, on poriče upletenost u aferu

U jučerašnjoj USKOK-ovoj akciji, zbog sumnje u primanje mita za šverc robe preko granice, pretresena je i kuća predstojnika Carinske ispostave Lupinjak Ivana Šanjuga, koji inače kao volonter i član HDZ-a obavlja i posao općinskog načelnika u Petrovskom. Danas smo s njim razgovarali u uredu načelnika.

>>Akcija Carina: Daj nam mito i možeš s robom preko granice

- Mogu vam jedino reći da ja nisam bio predmet USKOK-ove istrage i da protiv mene nije podignuta optužnica. Nakon što mi je jučer ujutro pretražena kuća, odveden sam u Krapinu te sam pozvan jučer poslijepodne da dobrovoljno dođem u USKOK i dam iskaz. Rekao sam im da nisam umiješan ni u kakve kriminalne radnje i da sam sve svoje poslove obavljao predano, marljivo i u okviru svojih ovlasti. Prilikom pretrage u kući nije nađeno ništa što bi upućivalo na to da sam počinio bilo kakvu kriminalnu radnju. Nakon što sam 15-ak minuta davao iskaz, pušten sam kući, rekao nam je Šanjug.

Na pitanje poznaje li carinike i granične policajce koji su privedeni, Šanjug nam je odgovorio da ne zna tko je uopće priveden, a kad smo mu spomenuli neka imena, rekao je da zbog prirode posla neke od njih poznaje, no da ne smije govoriti ništa što je vezano uz postupak USKOK-a.

 

Komentara 16

DU
Deleted user
12:30 05.05.2011.

Ne vodi se, ali bi trebala. Tko god je član hdz-a po difoltu je sumnjim, jer je to najveća mafija koju je svijet vidio, te ako i nije uradio krivično djelo, kriv je jer nije prijavio krađu i otimačinu ostalih njegovih partijskih pajdaša. Ako i to nije vidio onda mora mijenjati posao jer je nesposoban.

Avatar bok
bok
12:31 05.05.2011.

Nema smisla povezivati korupciju s bilo kojom strankom. Ona je prisutna kod svih SKOJevaca, iskrivljen mentalni sklop a zahvaljujucu sto je sad EU pritisla konac no je proradila drzava da kaznjava pocinitelje. A ima ih na zalost svudgedje i na svim razinama... Dobro da je EU pritisla HR...

OB
-obrisani-
03:03 06.05.2011.

Da li i u nasim drugim bivsim republikama OVOLIKO kradu ili je to samo kod NAS?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije