KAMPANJA

HDZ optužuje javne medije za cenzuru i medijske manipulacije

Sunčana Glavak
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
09.01.2015.
u 16:31

Koncept sučeljavanja “game showa” želi skrenuti pozornost s programskih odrednica, tvrdi Sunčana Glavak

HDZ-ovi članovi saborskog odbora za medije Sunčana Glavak i Jasen Mesić optužili su javne medije za cenzuru i medijske manipulacije na štetu HDZ-ove kandidatkinje za predsjednicu Kolinde Grabar-Kitarović. HRT optužuju za “show program“ u kampanji s kojim žele skrenuti pozornost s pravih problema u državi i njihovih rješenja koje svojim programom nudi Kolinda Grabar-Kitarović.

Nisu zadovoljni ni konceptom sučeljavanja predsjedničkih kandidata koji bi se i večeras trebao održati na HTV-u.

- Koncept sučeljavanja “game showa” želi skrenuti pozornost s programskih odrednica i to je neviđeno u bilo kojoj demokratski uljuđenoj zemlji – tvrdi Sunčana Glavak. HDZ-ovci podsjećaju da je HTV još u rujnu ignorirao razgovor njihove kandidatkinje s predsjednikom SAD-a Barackom Obamom i britanskim premijerom Davidom Cameronom na NATO summitu u Cardiffu. HTV i HINA, nastavljaju HDZ-ovci, ignorirali su i pisma potpore uglednih građana njihovoj kandidatkinji, poput pisama znanstvenika Davora Pavune i profesorice Gordane Cerjan-Letice, ali i udruge Blokirani koja predstavlja 300 tisuća građana.

Medijske manipulacije HDZ-ovci vide i u anketama koje se predstavljaju na HTV-u, a koje su u prvom krugu odstupale od pravih rezultata za više od 10 posto.

- Premijer Zoran Milanović u izbornoj noći prvog kruga izbora se onda čudio što građani ne glasaju onako kako im rezultati anketa govore i iščuđuje se da su možda građani glupi jer ne slijede rezultate predočenih anketa. Tako HRT prezentira “show program” verziju izvještavanja, čime se dokida sloboda medija i ravnopravnost. To se radi zato da bi se skrenula pozornost s pravih problema, čija rješenja se nalaze u programu Grabar Kitarović – objašnjava Jasen Mesić podsjećajući da se upravo zbog stanja na HRT-u Hrvatska prema indeksu slobode medija Reportera bez granica nalazi tek na 65. mjestu.

- Ako se ovako nastavi, pojam slobode govora mogao bi uskoro biti u rječniku stranih riječi – dodaje Sunčana Glavak.

Na pitanje novinara hoće li onda Kolinda Grabar-Kitarović sudjelovati na HTV-ovom sučeljavanju, Glavak odgovara:

- Nema nikakvog razloga da se Grabar Kitarović ne sučeli s Josipovićem jer su sva dosadašnja sučeljavanja pokazala razlike između njih dvoje. Ona poziva na zajedništvo i za razliku od Josipovića koji je vrlo nervozan i kojem nisu pomogle sve naštimane ankete, odaje dojam državnosti – zaključila je Sunčana Glavak.

Komentara 56

LU
lukabulic
17:06 09.01.2015.

šimune -koga zanima koliko je nato plaćao kolindu hrvate zanimaju oridstečajne nagodbe zamp ovrhe i ostali nameti ove nenarodne vlade i presjednika yugoslavena-

GO
Gomila
16:51 09.01.2015.

Josipovic pravi put velika srbija

LU
lukabulic
17:03 09.01.2015.

josipović je grobar hrvatske na mijestu njenog presjednika -ali samo do sutra- HRVATICE HRVATI I SVI VI KOJI NISTE POPUT MUSLIMANA U HRVATSKOJ -PODRŽALI JOSIPOVIĆA OBVEZNO NA IZBORE 11 SIJEČNJA DVITISUĆE PETNAJSTE.GODINE -nedilja-

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije