Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti

Nisu Hercegovci baš ludi za izborima pa da navale u Vasine autobuse

Iako su televizije sinoć o tome manje-više šutjele, siguran sam da će grmjeti po Hrvatima iz BiH ako se ispostavi da su baš oni odlučili predsjedničke izbore
08. siječnja 2015. u 13:15 119 komentara 16418 prikaza
milijan brkić
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Čak i kada jasno pokažu da ih ne zanimaju previše izbori u Hrvatskoj – u prvi krug na glasanje ih je izašlo jedva sedam tisuća – Hrvati u BiH nađu se u loncu. Ovaj put u kipući ih je lonac uvalio Vaso Brkić koji je u Hercegovinu otišao organizirati autobuse da ih odvoze na birališta. Kao da su Hrvati u BiH krumpiri koje utovariš u karoseriju i istovariš pred biračko mjesto. A kako će ta akcija uopće izgledati? Hoće li autobusi obilaziti po selima i trubiti ljudima pred kućama da se ukrcaju? Hoće li dolaziti prije ili poslije nedjeljne mise i hoće li trubiti pred kafićima onima koji se drznu poslije mise, umjesto na birališta otići trgnuti lozu?

Nažalost, niti jedna se televizija sinoć nije pozabavila ovim. Manje-više svi su istaknuli Josipovićevu reakciju kako će zatražiti od izbornog povjerenstva da istraži taj slučaj, ali ni koraka više. Hrvati u BiH prije dva su mjeseca odahnuli jer su uz mnogo muke uspjeli izabrati svoje predstavnike u tijela vlasti u BiH.

Sad ih se gura da odluče izbore u Hrvatskoj, a pred njih je stavljen težak teret: glasati za Kolindu koja im je svjetonazorski bliska, ali čiji je šef Tomislav Karamarko bio suradnik Stjepana Mesića, čovjeka koji je sustavno pomagao politiku ogoljavanja Hrvata u BiH. Ili glasati za Josipovića koji im je svjetonazorski udaljen, ali koji je popravio štetu iza Mesića – izolirao Lagumdžiju i Komšića i pridonio pobjedi HDZ-a BiH na izborima. Iako su televizije sinoć o tome manje-više šutjele, siguran sam da će grmjeti po Hrvatima iz BiH ako se ispostavi da su baš oni odlučili predsjedničke izbore.

PLUS

Otvoreno, HTV 1: S temom pariškog masakra Novokmet nije mogao fulati. I da, definitivno je jasno: islamski teroristi htjeli su ubiti Charlie Hebdo, ali su ga sada učinili besmrtnim.

MINUS

Paralele, HTV 1: Priča o ilegalnim imigrantima u Europi promašena je jer su trenutačno puno aktualniji oni legalni. Francuska i Njemačka na nogama su baš zbog legalnih doseljenika.

>> Euforičan skup HDZ-a u Domu sportova: 'Dosta je bilo Zorana Milanovića i Ive Josipovića'

SVEMOĆ UDBE
Bivši agent Udbe progovorio za Večernji: Priče o službi nisu mit, znam tko danas drma Hrvatskom
Hrvatski Telekom
UPRAVLJA S 516 E-PUNIONICA
Hrvatski Telekom: Predvodnik e-mobilnosti u regiji
  • google385:

    nedam svoj glas josipovicu jer ga svojim radom nije zasluzio ko se slaze neka mi udari plus

  • Deleted user:

    Nisu oni ludi,doći će oni bez autobusa, a ovaj članak potvrđuje Josipovićevu cenzuru i kontrolu medija.

  • maribili:

    TV Bujica: gost novinar index-a Malić otvoreno govori o Josipovićevoj kriminalnoj hobotnici, koga zanima neka pogleda http://youtu.be/Af55N6s0Qe8. P.S. Josipovićevu kampanju financira Hercegovac Grgić iz Euroherca, tu je i Božo Skoko (ne znam koji vrag on radi u Josipovićevom stožeru), predsjednik ... prikaži još! sabora Leko, ima puno nažalost Hercegovaca koji su za Josipovića. Pozdrav i novinaru Bubalu i ostalim novinarima večernjaka koji imaju Hercegovačka prezimena i u službi su Josipovića.