Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NE DOVODI U PITANJE PRESUDE'

HDZ: Ni na koji način Plenković nije 'prozvao' suca Marijana, to je zlonamjerni spin

Zagreb: Sjednica Sabora s raspravom o prijedlogu Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2022. godinu
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
Autori: Vecernji.hr, Hina
01.12.2021.
u 22:55

Dok iz oporbe i danas nastavljaju nasrtati na institucije, Vlada RH i HDZ nastavit će se zauzimati za neovisni rad i tajnost radnji nadležnih tijela - poručuju iz HDZ-a

Andrej Plenković nije “prozvao” suca Ranka Marijana ili doveo u pitanje njegove sudske presude - poručila je Hrvatska demokratska zajednica večeras na Facebooku. Navode kako je to "zlonamjerni spin", dok za oporbu ističu kako nastavlja nasrtati na institucije. 

- Tvrdnja da je Andrej Plenković ''prozvao'' suca Vrhovnog suda Ranka Marijana u Saboru RH novi je zlonamjerni spin onih koji svim silama žele nametnuti okvir da HDZ ''blokira'' ili “utječe” na hrvatsko pravosuđe. Ni na koji način predsjednik Vlade i HDZ-a nije “prozvao” suca Marijana ili doveo u pitanje njegove sudske presude. Upravo se iz oporbenih redova već bezbroj puta raznim optužbama i izjavama pokušavalo utjecati na rad sudaca i DORH-a u pojedinim predmetima! Predlažemo im da u cijelosti pogledaju Plenkovićev odgovor zastupnici Vidović-Krišto, u kojem je konkretnim i recentnim primjerima potkrijepio kako HDZ nema i ne želi imati utjecaja na rad DORH-a i sudova. Dok iz oporbe i danas nastavljaju nasrtati na institucije, Vlada RH i HDZ nastavit će se zauzimati za neovisni rad i tajnost radnji nadležnih tijela - što je glavni preduvjet za borbu protiv korupcije - poručuju iz HDZ-a.

Premijer Plenković poručio je danas u Saboru oporbenim zastupnicima, u raspravi o Državnom proračunu, da im demagogija ni lijepljenje etiketa HDZ-u neće proći.

- U predmetu Fimi media potvrđena je presuda, a pet tjedana prije parlamentarnih izbora "iscuri slučaj Rimac", eto toliko dobro blokiram pravosuđe. Ta vrsta demagogije i neistine ne može proći - poručio je Plenković zastupnici Karolini Vidović Krišto (NZ), koja je ustvrdila da "blokira rad pravosuđa".

- Vlada se intenzivno bori protiv korupcije; nema kontrole, šaptanja, nulta je tolerancija na korupciju. Možete nam lijepiti etikete, ali više od 9 posto rasta i 25 milijardi eura, ni da sto godina sanjate, ne bi donijeli u Hrvatsku - odgovorio je premijer na upit Sandre Benčić (Možemo) kako će se boriti protiv korupcije bez povećanja u proračunu za pravosuđe.

VIDEO Zoran Vakula: Bijeli Božić u prosjeku imamo svake četiri godine!

Komentara 1

AN
ante411
06:35 02.12.2021.

Plenkoviću provedi reforme i bolne rezove. HDZ poslije tebe ionako neće dobiti izbore. Ostani upamćen po nečemu velikom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije