Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zamjena u DSV-u

HDZ mostovca Šimića zamjenjuje Lackovićem

Željko Lacković
Jurica Galoić/PIXSELL
08.07.2017.
u 08:00

Zbog višemjesečnog natezanja između HDZ-a i Mosta svojedobno se činilo da im je jako važno da njihov čovjek bude u DSV-u.

Klub zastupnika HDZ-a predložio je Hrvatskom saboru razrješenje mostovca Miroslava Šimića dužnosti člana Državnog sudbenog vijeća te da se umjesto njega članom DSV-a iz reda parlamentarne većine imenuje Željka Lackovića, nezavisnog kandidata koji je saborski zastupnik postao kao zamjena za Milana Bandića.

Premda formalno nije obrazloženo, smjenjivanje je posljedica promijenjenih političkih okolnosti. Prema zakonu, u DSV-u predviđena su dva mjesta za saborske zastupnike, s time da je jedan iz oporbe. Međutim, trenutačno su uz Orsata Miljenića (SDP) odlaskom Mosta u oporbu, oba zastupnika iz oporbe, pa su vladajući predložili zamjenu. Šimić je u ožujku imenovan članom DSV-a, i to nakon višemjesečnog natezanja između HDZ-a i Mosta tko će dati predstavnika većine u DSV.

Činilo se tada da je i Mostu i HDZ-u jako važno da njihov čovjek bude u DSV-u. Kad smo u lipnju nazočili sjednici DSV-a, Šimića, za razliku od Miljenića, nije bilo na sjednici, te smo tada, čudeći se, doznali da nije bio ni na jednoj sjednici DSV-a.

Inače, predlaže se zamjena i u Državnoodvjetničkom vijeću jer Dražen Bošnjaković više nije saborski zastupnik, pa je umjesto njega za članicu DOV-a predložena Marija Jelkovec (HDZ).  

   

Komentara 10

GV
golub Vaso
15:28 08.07.2017.

kradeze mora imati MUP i pravosuđe, to je pitanje opstanka

Avatar Moodleen
Moodleen
11:12 08.07.2017.

E jesu instalirali karakternu osobu, jbt!

KO
koraknaprijed
10:09 08.07.2017.

Koliko jadno se sad osjećaju MOST-ovci,nasjeli su na SDP-ovu zamku pokušavajući srušit vladu i bankrotirati Agrokor,umjesto da žare i pale u vladi koja smanjuje javni dug,povećava zaposlenost i plaće radnicima,oni su jednostvno nitko i ništa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije