Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

HDZ mostovca Šimića zamjenjuje Lackovićem

Zbog višemjesečnog natezanja između HDZ-a i Mosta svojedobno se činilo da im je jako važno da njihov čovjek bude u DSV-u.
08. srpnja 2017. u 08:00 10 komentara 1502 prikaza
Željko Lacković
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL

Klub zastupnika HDZ-a predložio je Hrvatskom saboru razrješenje mostovca Miroslava Šimića dužnosti člana Državnog sudbenog vijeća te da se umjesto njega članom DSV-a iz reda parlamentarne većine imenuje Željka Lackovića, nezavisnog kandidata koji je saborski zastupnik postao kao zamjena za Milana Bandića.

Đuro Sessa Udruga hrvatskih sudaca: Nedopustivo je da tajna služba odlučuje tko može biti sudac

Premda formalno nije obrazloženo, smjenjivanje je posljedica promijenjenih političkih okolnosti. Prema zakonu, u DSV-u predviđena su dva mjesta za saborske zastupnike, s time da je jedan iz oporbe. Međutim, trenutačno su uz Orsata Miljenića (SDP) odlaskom Mosta u oporbu, oba zastupnika iz oporbe, pa su vladajući predložili zamjenu. Šimić je u ožujku imenovan članom DSV-a, i to nakon višemjesečnog natezanja između HDZ-a i Mosta tko će dati predstavnika većine u DSV.

Činilo se tada da je i Mostu i HDZ-u jako važno da njihov čovjek bude u DSV-u. Kad smo u lipnju nazočili sjednici DSV-a, Šimića, za razliku od Miljenića, nije bilo na sjednici, te smo tada, čudeći se, doznali da nije bio ni na jednoj sjednici DSV-a.

Inače, predlaže se zamjena i u Državnoodvjetničkom vijeću jer Dražen Bošnjaković više nije saborski zastupnik, pa je umjesto njega za članicu DOV-a predložena Marija Jelkovec (HDZ).  

Arsen Bauk Sabor Odbor za pravosuđe opet bez kandidata za članove DSV-a i DOV-a 22.12.2016., Zagreb - Drzavno sudbeno vijece obavlja razgovore s kandidatima za predsjednika Zupanijskog suda u Zagrebu. Photo: Jurica Galoic/PIXSELL DRŽAVNO SUDBENO VIJEĆE Krnji DSV s mukom bira šefa Županijskog suda đuro sessa marin mrčela Političari i suci 'Ne služi na čast državi i vrlo je hrabro tako se poigravati DSV-om'    
Tko želi biti Milijunaš
GRIJEH ILI SRAMOTA?
Svi govore o tome! Je li u sinoćnjem 'Milijunašu' jedno pitanje imalo dva točna odgovora?
Razbili smo mitove o mikrovalnoj pećnici
SAZNAJTE ISTINU
Razbili smo mitove o mikrovalnoj pećnici
 • golub Vaso:

  kradeze mora imati MUP i pravosuđe, to je pitanje opstanka

 • Avatar Stimy
  Stimy:

  E jesu instalirali karakternu osobu, jbt!

 • koraknaprijed:

  Koliko jadno se sad osjećaju MOST-ovci,nasjeli su na SDP-ovu zamku pokušavajući srušit vladu i bankrotirati Agrokor,umjesto da žare i pale u vladi koja smanjuje javni dug,povećava zaposlenost i plaće radnicima,oni su jednostvno nitko i ništa.