Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sabor

Odbor za pravosuđe opet bez kandidata za članove DSV-a i DOV-a

Arsen Bauk
Foto: Marko Prpić/Pixsell
19.01.2017.
u 15:09

Ni tri mjeseca nakon konstituiranja Hrvatskog sabora vladajući se ne mogu dogovoriti tko će od zastupnika biti u DSV-u i DOV-u, tvrdi Bauk

Saborski Odbor za pravosuđe ni danas nije predložio kandidate za članove Državnog sudbenog vijeća (DSV) i Državnoodvjetničkog vijeća (DOV) iz reda zastupnika, a ta je točka skinuta s dnevnog reda na prijedog Marije Jelkovac (HDZ), potpredsjednice Odbora.

"Nisu ispunjeni uvjeti za kompletno imenovanje", kratko je objasnila Jelkovac. Predsjednik Odbora Arsen Bauk (SDP) 'prevodi' kako to znači da se vladajući još nisu dogovorili o imenima. Ni tri mjeseca nakon konstituiranja Hrvatskog sabora vladajući se ne mogu dogovoriti tko će od zastupnika biti u DSV-u i DOV-u, tvrdi Bauk. 

Sabor u ta dva vijeća imenuje po dva zastupnika, iz oporbe i vlasti. Oporba u DSV predlaže Orsata Miljenića, a u DOV Peđu Grbina, doznaje se od Grbina.

Ni na sjednici u prosincu, Odbor nije uspio predložiti kandidate za DSV i DOV.

Odbor je prihvatio Izvješće o stanju u zatvorskom sustavu za 2015. te prijedlog udruge Roda da na tematskoj sjednici raspravi o problemima majki s djecom u zatvorima. Prije tematske sjednice, članovi Odbora posjetiti će kaznionicu u Požegi, jedinu u kojoj kazne odslužuju žene.

>> HDZ i Most se ne mogu dogovoriti oko kandidata za Državno sudbeno vijeće, odgođena sjednica Odbora za pravosuđe

Komentara 1

Avatar deziderij
deziderij
16:50 19.01.2017.

Opet neki odbori. Odbori za odbore i odbori zbog samih odbora. Do kada tako. Ali nema tog odbora koji će hrvatsko krivosuđe pretvoriti u istinsko pravosuđe. To je jedna od najgorih, ako ne i najgora, od institucija u "pravnoj" državi HR.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije