Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
donator i mamić

HDZ: Kampanja 2014. je bila financirana vlastitim sredstvima, donacijama i sredstvima stranke

Zagreb: Kolinda Grabar-Kitarović sa suprugom Jakovom izašla na biralište
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
1/3
23.03.2021.
u 15:51

HDZ napominje da je popis svih donatora sadržan u cjelovitom izvješću o donacijama za predsjedničku kampanju

HDZ je u utorak priopćio da je predsjednička kampanja njegove kandidatkinje Kolinde Grabar Kitarović 2014. godine financirana vlastitim sredstvima kandidatkinje, prikupljenim donacijama i sredstvima stranke, koja se za te potrebe zadužila kreditom kod poslovne banke.

"Za tu prigodu otvoren je poseban račun za financiranje troškova izborne promidžbe, a cjelovito financijsko izvješće kandidatkinja je u zakonskom roku predala Državnom izbornom povjerenstvu, koje na njega nakon nadzora nije imalo primjedbi", navodi se u priopćenju. 

HDZ napominje da je popis svih donatora sadržan u cjelovitom izvješću o donacijama za predsjedničku kampanju i može se provjeriti u Državnom izbornom povjerenstvu.

Prema evidenciji, među donatorima bio je i Zdravko Mamić, koji je 18. prosinca 2014. uplatio 10.000 kuna, te isti iznos 7. siječnja 2015., o čemu su mediji već izvješćivali, kaže HDZ.

Bivša predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović odbila je u utorak kao lažne navode Nacionala da je Mamić kompenzirao njenu plaću i privatne troškove tijekom predsjedničke kampanje i ustvrdila da su svi troškovi kampanje financirani "isključivo i jedino" putem HDZ-a.

Nacional piše da se Grabar Kitarović pristala kandidirati za predsjednicu tek kada joj je Mamić kompenzirao visoku plaću koju je tada primala kao pomoćnica glavnog tajnika NATO-a.

Nacional tvrdi da ju je Mamić počeo nagovarati da se kandidira za predsjednicu na večeri u Bruxellesu, a isplate novca išle su preko Mađarske, te da joj je, osim nadoknade plaće, dao 500.000 eura za kampanju.

 

Obnova nakon potresa - godinu dana poslije

Komentara 33

VA
vadis1
16:12 23.03.2021.

Kolinda Grabar Kitarovic je korumpirana osoba, licemjerna je, nesposobna je. Zena je koristila mracne tipove samo da se docepa predsjednickog mjesta. Kad ih je iskoristila onda ih je odbacila kao iscijedjenu krpu. Ona se ne bi vratila iz inozemstva da ju Mamic i HDZ nisu nominirali za predsjednicu. Njoj su puna usta Hrvatske samo ako ima koristi.

Avatar NasaPosla
NasaPosla
16:18 23.03.2021.

Je li ovaj čovjek, iza njenih leđa, jedan od onih što su bili u Slovenskoj 9?

Avatar Primarius
Primarius
16:29 23.03.2021.

HDZ LOPOVI!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije