Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Grabar-Kitarović odbacila navode

Plenković o navodnim Mamićevim uplatama: Ja odgovaram za svoje vrijeme, a za ovo ostalo pošaljite upit

Ivanić-Grad: Premijer Plenković posjetio novu farmu kokoši nesilica Lukač d.o.o.
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/2
23.03.2021.
u 11:24

Agencija Standard & Poor's (S&P) zadržala je kreditni rejting Hrvatske na investicijskoj razini uz zadržavanje stabilnih izgleda, a premijer je kazao da to pokazuje da je Hrvatska stabilna.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković boravi danas u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji. Posjet Varaždinskoj županiji započeo je posjetom Dvoru Trakošćan.

Agencija Standard & Poor's (S&P) zadržala je kreditni rejting Hrvatske na investicijskoj razini uz zadržavanje stabilnih izgleda, a premijer je kazao da to pokazuje da je Hrvatska stabilna. 

"Kontinuirano prate detaljno što Vlada radi. Ocjenjuju da je Hrvatska stabilna", kazao je Plenković. "Posebno je zanimljivo da su svjesni što smo učinili u prvoj fazi našeg mandata, prije COVID-19", dodao je. "Oni očekuju da nastavimo nakon krize da konsolidiramo javne financije", dodao je.

"Toliki broj kreativaca nisam vidio, a ništa od toga nije točno", kazao je na pitanje o tome je li moguća odgoda lokalnih izbora.

Premijera su novinari pitali o navodima da je Zdravko Mamić navodno financirao kampanju Kolinde Grabar-Kitarović za predsjedničke izbore, što je u medije plasirao tjednik Nacional. "Ja sam pročitao Nacional vozeći se iz Zagreba do ovdje. Vjerujem da će se predsjednica očitovati na tu temu", kazao je.

Na konstataciju novinara da se ona očitovala i sve navode odbila te kazala da se o svemu treba obratiti HDZ-u, premijer je rekao: "Da se za financiranje kampanje obratite HDZ-u? Obratite se. Govorimo o HDZ-u 2014. godine", kazao je.

"Naše financije su transparentne. Naše financije uvijek su u skladu sa zakonom. Nemamo dugova i pozajmica, ja odgovaram za svoje vrijeme, a za ovo ostalo ćemo poslati odgovor kad pošaljete upit", kazao je Plenković.

Video: Plenković na godišnjicu potresa u Zagrebu: "Na saniranju štete takvih razmjera morat ćemo raditi godinama"

 

Komentara 29

Avatar FutureGohanII
FutureGohanII
11:39 23.03.2021.

Koja smo mi mafijaško/korumpirana država postali pod HDZom i ortacima.... jednostvano ne možeš vjerovati da uopće postojimo.... zašto smo se borili, danas vrijedi kao nikad prije, za ovo? Mafijašku država?

Avatar NenadNikolic
NenadNikolic
11:52 23.03.2021.

Dakle hrvatska predsjednica tvrdi da Zdravko Mamić ne govori istinu. Kome te objede i la ži koriste, pita se. Što je to nalazi se u širokoj lepezi mogućnosti, svašta mi pada na pamet. Ali degutantno i jadno je što godd to bilo svoju vrlo blisku prijateljicu ovako javno oblajavati.

DU
Deleted user
12:21 23.03.2021.

Sutrasnja anketa,,,HDZ povecao podrsku u Hrvata..........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije