Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MILIJAN BRKIĆ:

HDZ ima 220 tisuća članova, pričekajmo kandidature

Milijan Brkić
Foto: Josip Regović/PIXSELL
1/3
17.01.2020.
u 15:00

Na pitanje hoće li podržati Plenkovića kazao je da on sa svima surađuje

Potpredsjednik Hrvatskog sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić izjavio je u petak, 16. siječnja novinarima u Saboru da HDZ ima 220.000 članova, kako još ne zna tko će sve biti kandidati na unutarstranačkim izborima i treba pričekati kandidature.

„HDZ ima 220.000 članova, a tko će biti kandidati još ne znam”, rekao je Brkić na pitanje - tko će biti njegov kandidat na HDZ-ovim unutarstranačkim izborima.

Upitan hoće li se s Mirom Kovačem, Davorom Ivom Stierom i Ivanom Penavom ujediniti protiv premijera i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića, Brkić je kratko poručio: „Cijeli HDZ je ujedinjen”.

Na pitanje hoće li podržati Plenkovića kazao je da on sa svima surađuje.

Saborski zastupnik HDZ-a i politički tajnik tajnik stranke Ante Sanader je negirao da u stranci postoje podjele, rekavši da je na stranačkim izborima uvijek bilo više kandidata.

„Kakva podjela. Pa HDZ je demokratska stranka 30 godina. Znate da je u svim našim izborima bilo više kandidata. To je poželjno, to je festival demokracije”, kazao je politički tajnik HDZ-a Sanader, odgovarajući 'misli li da kandidaturom vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave za višu poziciju u HDZ-u, na jednoj strani stranke dolazi do podjela'.

Poručio je kako je to bolje što bude više kandidata na unutarstranačkim izborima. „Što više to bolje”, rekao je.

Ključne riječi

Komentara 3

BE
benediktus
15:38 17.01.2020.

Brkić je najveći muljator i kalkulant u HDZu ( poslije Šeksa ). Da nema njegovu podršku Plenki bi davno izvisio.

RP
rpzagreb
19:46 17.01.2020.

Osim za nošenje kapa i naočala, ljudi bi ipak trebali više koristiti vlastitu glavu i mozak kada ulaze u bilo koju stranku, pogotovu ovu i ovakvu.

DU
Deleted user
15:10 17.01.2020.

Znači HDZ već u startu ima 200 000 glasova više od drugih. Toliku prednost nije imao ni SKH 45. To je već partitokracija prije nego demokracija. Trebalo bi zakonom ograničiti da broj članova neke stranke bude veći od 2% birača. I to je previše.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije