Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Žestoka kritika

Hasanbegović o koaliciji HDZ-HNS: To je prvorazredna prevara

Zlatko Hasanbegović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
08.06.2017.
u 12:46

– Korupcionaško-klijentelistička grupa u HNS-u još uvijek želi ući u Vladu – kazao je Hasanbegović te dodao kako je ta koalicija "prvorazredna prevara" te "političko-ideološki protuprirodni blud i konkubinat".

Nezavisni saborski zastupnik i bivši član Predsjedništva HDZ-a Zlatko Hasanbegović sinoć je u emisiji Bujica komentirao odluku Središnjeg odbora HNS-a da krenu u pregovore s HDZ-om o stvaranju parlamentarne većine. 

– Nisam više član Predsjedništva HDZ, kao što nisam ni član HDZ, upravo zato da ne bih došao u situaciju da moram biti jedini u Predsjedništvu koji bi se tome usprotivio – kazao je Hasanbegović na pitanje kako bi on glasovao o koaliciji s HNS-om da je još uvijek član Predsjedništva HDZ-a.

"Političko-ideološki protuprirodni blud"

– Nakon Plenkovićeve osobne odluke o likvidaciji dotadašnje saborske većine, činilo se neupućenima da je riječ o nepromišljenom i hazarderskom potezu, ali sada je jasno da je u pozadini stajao jasan cilj dugotrajno pripreman različitim podzemnim kanalima uvođenja Hrvatske demokratske zajednice, mimo volje birača, u koaliciji s notornom korupcionaškom, klijentelističkom i anacionalnom skupinom koja se naziva Hrvatska narodna stranka – kazao je Hasanbegović te dodao kako je simbol "anacionalnog" dijela HNS-a bila Vesna Pusić koja je jučer "otpala" za suradnju s HDZ-om jer je kazala da će u Saboru glasovati protiv koalicije, zbog čega će biti izbačena iz stranke. 

– Korupcionaško-klijentelistička grupa u HNS-u još uvijek želi ući u Vladu – kazao je Hasanbegović te dodao kako je ta koalicija "prvorazredna prevara", "političko-ideološki protuprirodni blud i konkubinat". 

Kvazikoalicija

– Zbog vlastitog morala i savjesti i političko-nacionalnih uvjerenja nisam želio, ne želim i neću u tome nikada sudjelovati – rekao je Hasanbegović i otkrio da je to bio ključni razlog zašto je na lokalnim izborima završio na listi Brune Esih, zbog čega je izbačen iz HDZ-a. 

– Mimo zdrave logike Plenković nastoji izbjeći brze izbore. Čak i pod cijenu stvaranja ovoga političko-stranačkog monstruma, kvazikoalicije HDZ-a i HNS-a – kazao je Hasanbegović i dodao da je točno da Plenković strahuje da će im Hasanbegovićeva i stranka Brune Esih uzeti dio glasača.  

Sve o preslagivanju Vlade čitajte OVDJE.

 

Komentara 75

LU
Lujo123
12:59 08.06.2017.

Gospodin Hasanbegović je potpuno u pravu!!!!

NO
Norway
13:09 08.06.2017.

Podrška g. Hasanbegovicu

RZ
Rocky.Zg
13:22 08.06.2017.

Sada ce internet bojna hdz-a krenuti na Hasanbegovića. Biti ce jugonostalgičar, crveni kmer, udbaš, orjunaš, komunista ......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije