Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izborni sabor

Dragan Vulin ostaje na čelu HDSSB-a, ukinuta Sokolska garda

Predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/2
15.01.2017.
u 15:45

Zatvorena je danas stranica sukoba i raskola unutar HDSSB-a. Od danas dišem punim plućima i grabimo krupnim koracima prema lokalnim izborima – kazao je Glavaš novinarima

Dragan Vulin ostaje na čelu HDSSB-a, no on je bio ujedno i jedini kandidat na izvanrednom izbornom saboru te stranke. Potpredsjednik je Karlo Šatvar. Izbori su, sazvani, podsjetimo, nakon velikog raskola s kojim su se suočili jesenas, ali sve je počelo debaklom na parlamentarnim izborima. U tajnom glasovanju, koje im ranije nije bilo praksa, Vulin i Šatvar dobili su sva 444 glasa, koliko je i bilo važećih listića od ukupno 456.

- Jedan je HDSSB, a u registru političkih stranaka bit će ono što ste vi danas izabrali – poručio je Vulin nakon objave rezultata, aludirajući vjerojatno na ranije izbore, koje su održali odmetnici na čelu s Vladimirom Šišljagućem i Dinkom Burićem, a Vulinova strana ih ne priznaje. Prihvaćen je i novi statut pa je, time, ukinuta i Sokolska garda.

- Prošli smo teško razdoblje posljednjih 15 mjeseci. Nije nam trebalo ono što se dogodilo s neuspjelim stranačkim pučem, naštetilo je to HDSSB-u. Znam da se mnogi pitaju ima li smisla nastaviti raditi i boriti se s obzirom na sva ta događanja u stranci. Ima smisla. Ja sam odlučio ne predati se jer se nismo predavali ni kada je bilo puno teže, pa nećemo ni sada - poručio je Vulin na početku sabora. Motiv pučista nije bio, nastavio je, demokratizacija stranke, "nego nešto drugo".

- Prozivalo nas se da se sukobljavamo, inatimo, ali i takav način djelovanja je donio rezultate za naš zavičaj. Prije nekoliko mjeseci postali smo dio vladajuće većine na čelu s HDZ-om. U budućnosti vidim suradnju HDSSB-a s drugim strankama, s Vladom RH na projektima koji su od interesa za Slavoniju i Baranju. Vjerujem da smo blizu toga da formiramo i slavonski lobi – istaknuo je on.

Inače, na saboru je bio i Ivan Anušić, čelnik osječko-baranjskog HDZ-a, a kao osobni izaslanik predsjednika te stranke i premijera Andreja Plenkovića. Izjavio je kako im svima treba biti zajednička vodilja napredak Slavonije i Baranje te da im je to zajednički cilj.

Branimir Glavaš, osnivač HDSSB-a, nije se kandidirao niti za jednu funkciju u stranci.

- Zatvorena je danas stranica sukoba i raskola unutar HDSSB-a. Od danas dišem punim plućima i grabimo krupnim koracima prema lokalnim izborima – kazao je Glavaš novinarima. Novinaru su ga pitali i kako se osjeća što je izaslanik HDZ-a gost na njihovu saboru, budući da je HDSSB i nastao nakon raskola u osječkom HDZ-u 2005. Usto, Vulin je najavio i moguću suradnju HDZ-a i HDSSB-a na lokalnim izborima.

- U politici nikada ne reci nikada! Činjenica da su ovdje izaslanici više političkih stranaka predvođenih HDZ-om demantira sve one koji su nas napadali da vodimo izolacionističku politiku. HDSSB je ozbiljna, prihvatljiva stranka drugim opcijama - odgovorio je Glavaš. Poručio je i kako se on neće kandidirati na lokalnim izborima.

- Ako mladima bude trebala moja pomoć, rado ću se odazvati jer mi je u interesu da HDSSB, kao moje dijete, bude ozbiljna, respektabilna politička stranka i narednih desetljeća – rekao je. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije