Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
iako ima dvojbi

Hashim Thaçi: Srbija je de facto već priznala Kosovo

Hashim Thaçi
Foto: Tobias Hase/DPA/PIXSELL
23.12.2014.
u 10:43

Bruxelleski sporazum se ostvaruje, iako Srbija ima dvojbi. No, dan uzajamnog priznanja će uskoro doći kazao je šef kosovske diplomacije i zamjenik premijera

- Kosovo je de facto sada priznato od Srbije. To se de facto događa na svim razinama. Institucije Kosova nadziru cijelu državu i mi de jure nemamo nazočnost Srbije na Kosovu. Srbi sa sjevera su dio vlade i parlamenta. Osim toga, Kosovo je priznalo 108 država svijeta, integrirano je u regionalne i međunarodne organizacije i svaki dan koji prolazi jača neovisnost Kosova - rekao je šef kosovske diplomacije i zamjenik premijera Hashim Thaçi u intervjuu za list Presse dodajući kako je prilikom susreta sa srpskim premijerom Aleksandrom Vučićem u New Yorku, bez međunarodnih posrednika, stekao dojam "da kod njega postoji dobra volja za nastavak dijaloga".

- Bruxelleski sporazum se ostvaruje, iako Srbija ima dvojbi. No, dan uzajamnog priznanja će uskoro doći. To će se dogoditi tijekom procesa približavanja s EU. Srpski vođe su svjesni neovisnosti Kosova - rekao je Thaçi odgovarajući na pitanje je li realna mogućnost uzajamnog priznanja dviju država kao uvjet ulaska u EU. Thaçi kaže kako njegov posjet ovisi o tome hoće li ga srpski dužnosnici pozvati, a on je već pozvao srpskog premijera i ministra vanjskih poslova neka posjete Kosovo i "postoji dobra volja da do posjeta dođe".

>>Nikolić intenzivno radi na konačnom rješenju za Kosovo

>>Kosovo ulazi u Vijeće Europe, čekaonicu za EU?

Komentara 22

PA
pacoje
12:43 23.12.2014.

hashim thaci je kao i srbija. i on i srbija misli da ih netko pita !! priznala srbija ili ne kosovo je neovisno i moralni kao i fakticki pobjednik, a to dali priznaje srbija ili ne je rjeseno pitanje kaoo i zavrsena prica o kosovu..srbija ili eu ili pravac rusija (sibir)

TA
takitako
12:54 23.12.2014.

prica o kosovu je zavrsena,ali nije o srbiji, sandzak hoce Bosnjaci a Vojvodinu hoce Hrvati i Madjari, kad tad dobice

Avatar narozi
narozi
17:19 23.12.2014.

a hoce li dalmacija biti italianska opet

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije