Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bez covid potvrde ni na markov trg

Hasanbegović ogorčen: 'Moje je pravo imati virus. Dok će mjere biti na snazi, moja noga neće kročiti u Sabor'

Zagreb: Konstituirajuća sjednica 10. saziva Hrvatskog sabora
Patrik Macek/PIXSELL
06.11.2021.
u 09:18

Netko će sigurno podnijeti ustavnu tužbu zbog toga, pa će se očitovati Ustavni sud, kaže zastupnik Domovinskog pokreta

Nakon što 15. studenoga na snagu stupe nove mjere o obveznim Covid potvrdama, ni u Sabor neće moći ući zastupnici koji nemaju potvrdu niti se žele testirati kako bi dokazali da su negativni. Odnosi se to i na Zlatka Hasanbegovića, zastupnika Domovinskog pokreta. On jučer nije mogao vjerovati da od 15. studenog više neće moći slobodno ulaziti u Sabor.

– To je nemoguće. Čak i da su sami zastupnici donijeli dvotrećinskom većinom takvu odluku, ona bi bila rubna, a da nam se brani dolaziti u Sabor temeljem administrativne odluke nekakvog Stožera, potpuno je neprihvatljivo. Netko će sigurno podnijeti ustavnu tužbu zbog toga, pa će se očitovati Ustavni sud. Nisam i neću se cijepiti, a ne želim se ni testirati. Moje je pravo imati virus. Dok će te mjere biti na snazi, moja noga neće kročiti u Sabor. Možda ćemo organizirati alternativni sabor na Duvanjskom polju - rekao je za Novi list Hasanbegović. 

Video: Stožer: Nova pravila za okupljanja, potvrde obavezne u javnim i državnim službama!

Komentara 215

IC
ICCO
09:49 06.11.2021.

Podnijeti Ustavnom sudu zahtjev je poput pisanja zahtjeva Centralnom komitetu partije da se provede lustracija.

Avatar Vakserčina
Vakserčina
09:28 06.11.2021.

Ej Hrvati! Spavate li još? Spavajte,spavajte...

LO
LoveCroatia
09:46 06.11.2021.

Dosta je ovog terora. Puna podrska!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije