Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIJAVE OD 17. VELJAČE

Hanfa uvela online ispite za osiguranja

Zagreb: Predstavljanje edukativnog portala Hanfe
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/2
15.02.2021.
u 13:56

Pripremaju i organizaciju online obrazovnog programa i ispita i za područje tržišta kapitala, mirovinskih fondova i mirovinskih osiguravajućih društava

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) u veljači će prvi put organizirati polaganje stručnih ispita online. Bit će to ispiti za provjeru stručnih znanja potrebnih za obavljanje poslova distribucije osiguranja i reosiguranja.

Pripremaju i organizaciju online obrazovnog programa i ispita i za područje tržišta kapitala, mirovinskih fondova i mirovinskih osiguravajućih društava. Od 11. veljače 2021. na snagu je stupio Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o stručnosti i primjerenosti distributera osiguranja i distributera reosiguranja i upisu u registar kojim je omogućeno polaganje ispita online. Prijave primaju od 17. veljače.

 - Takav način polaganja ispitanicima će, osim epidemiološke sigurnosti, donijeti i brojne druge pogodnosti, poput bržeg i jednostavnijeg izlaska na ispit s uštedom vremena i bez troškova putovanja, mogućnost organizacije češćih ispitnih rokova te bržu objavu rezultata ispita - pojašnjava regulator.

U završnoj su fazi pripreme za realizaciju i online prijava za ispit, a detaljnija obavijest o tome bit će objavljena na internetskoj stranici Hanfe kada se, kažu, za to ostvare tehničke i operativne pretpostavke.

Lani je Hanfa održala šest ispitnih rokova uživo, uz epidemiološke mjere, za oko 700 kandidata. Od toga su tri ispitna roka bila za provjeru znanja iz područja distribucije osiguranja i reosiguranja, a tri za provjeru znanja iz područja tržišta kapitala, mirovinskih fondova i mirovinskih osiguravajućih društava.

Najveći je interes za područje distribucije osiguranja pa je tim ispitima pristupilo čak 658 kandidata, a ostatak se odnosio na ostala područja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije