Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Hamas prijeti da će se nastaviti naoružavati

19. siječnja 2009. u 13:22 2 prikaza

Neimenovani izraelski dužnosnici najavili su da će se svi izraelski vojnici povući iz pojasa Gaze prije početka današanje inauguracije Baracka Obame, prenose strane agencije. Izraelska trotjedna ofenziva na pojas Gaze prouzročila je štetu, koja je procijenjena na gotovo dvije milijarde američkih dolara, priopćio je danas palestinski Središnji ured za statistiku (PCBS). Oštećeno je ili uništeno najmanje 22.000 privatnih i javnih zgrada, rekao je direktor PCBS-a Loai Shabane. Osim infrastrukture, veliku štetu pretrpjelo je i gospodarstvo.

Izrael je danas odobrio prolaz za gotovo dvjesto kamiona s dobrotvornom pomoći za Gazu, kao i dopremu 400.000 litara loživa ulja, priopćio je izraelski vojni izvor. Hamas je danas najavio da će se nastaviti naoružavati unatoč primirju i naporima međunarodne zajednice da se zaustavi doprema oružja kroz tunele povezane s Egiptom.

– Radite što hoćete. Izrada svetog oružja naša je misija i mi znamo kako ga nabaviti – rekao je glasnogovornik vojnog krila Hamasa Abu Ubeida, koji se na konferenciji za novinare pojavio zamaskiran.

Abu Ubeida je najavio da će sve opcije biti otvorene ako Izrael ne povuče vojnike iz pojasa Gaze u roku od tjedan dana. (H, zb)

ŠTO JE SVE SNIMILA 'BUBA'
'Ante je rekao da kada ovo prođe sigurno imaš 500.000 kn, a ovo ti šalje da imaš za Uskrs'
Renault Zoe
U POTRAZI
Od Samobora do Ivanić Grada: Kako smo tražili najbolje jagode?