Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
istraga u tijeku

Hakeri provalili u mrežu australskog parlamenta

hakeri
Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija
12.02.2019.
u 12:57

Domaći stručnjaci za cyber-sigurnost tvrde da su napad izveli inozemni hakeri

Australske vlasti trenutno istražuju cyber napad na australski parlament, a premijer Scott Morrison nije htio komentirati slučaj. Rekao je samo da se ne može sa sigurnošću reći da je napad usmjeren na vladine agencije i odjele, prenosi BBC.

Čelnik oporbe Bill Shorten opisao je incident kao 'poziv na buđenje' ukazujući da ovo nije prvi put da se događaju hakerski napadi na australski parlament. 2015. i 2016. došlo je do napada na vladine agencije za vrijeme i statistiku, dok su 2011. provaljeni emailovi nekoliko australskih ministara.   

 'Izgleda da iza ovog napada stoji druga država', rekao je Fergus Hanson iz australskog Instituta za stratešku politiku iz Canberre.

'Ovo je pristup korespondenciji između političara, djelatnika i ljudi koji upravljaju Parlamentom - tu je mnogo sočnih informacija'- dodao je Hanson.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije