Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zimski uvjeti na cestama

HAK poslao upozorenje vozačima: Meteorolozi otkrili što nas čeka u idućim danima

Snježno nevrijeme u Gorskom kotaru
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/5
Autori: Vecernji.hr, Hina
03.03.2023.
u 07:56

U unutrašnjosti će prevladavati oblačno, ponegdje i uz malo kiše, a prema kraju dana sa sjevera postupno razvedravanje, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za petak.

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obavezna je zimska oprema na cestama u Lici i Gorskom kotaru, izvijestio je u petak ujutro Hrvatski autoklub (HAK). Kolnici su mokri u većem dijelu zemlje, zbog niskih temperatura moguća je poledica na cestama u Lici i Gorskom kotaru. Vozače se upozorava da na put ne kreću zimske opreme.

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) Novi Vinodolski-Sveta Marija Magdalena zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila). Samo za osobna vozila otvorena je županijska cesta ŽC5203 Srb-Otrić. Za sav promet zatvorene su ŽC5217 Dobroselo-Mazin; ŽC4253 Slatinski Drenovac-kamenolom Velika; ŽC4030 Orahovica-Kutjevo; LC59122 Ledenik-Šušanj i LC59123 Šušanj-Konjsko. 

Zbog Škrapinga na Pašmanu dodatna putovanja na liniji Biograd-Tkon. U pomorskom prometu nema poteškoća. Na graničnom prijelazu sa Srbijom Tovarnik (Šid) teretna vozila čekaju 3 sata na ulazu i 2 sata na izlazu.

U unutrašnjosti će prevladavati oblačno, ponegdje i uz malo kiše, a prema kraju dana sa sjevera postupno razvedravanje, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za petak. Ujutro lokalno magla. Na Jadranu djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, a osobito u Dalmaciji mjestimice s kišom, moguće i grmljavinom. Vjetar na kopnu većinom slab. Na Jadranu će puhati uglavnom umjerena bura, mjestimice s jakim udarima, no u Dalmaciji će prijepodne okrenuti na istočnjak i jugo. Najviša dnevna temperatura zraka između 5 i 10 na kopnu te od 11 do 15 Celzijevih stupnjeva na moru.

"Za vikend na kopnu sunčano. Na suncu sredinom dana ugodno toplo, a ujutro svježe, moguće uz slab mraz. Bit će mirno. U subotu ujutro mjestimice magla, u nedjelju na sjeveru više oblaka. U ponedjeljak promjenjivo, mjestimična kiša, osobito u gorju i susnježica te snijeg, ali podjednako toplo. Na Jadranu za vikend mnogo sunčanih sati, osobito u subotu. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni, a u nedjelju ponovno češća bura. U ponedjeljak uz jugo opet oblačnije, mjestimice i kiša te danju malo hladnije nego za vikend.", prognozirao je za HRT Izidor Pelajić, mag. phys.-geophys. iz DHMZ-a.

Video: Kako montirati lance na kotače u 7 koraka

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije