Naslovnica Vijesti Hrvatska

Provjerite svoje vještine: Znate li riješiti ovaj HAK-ov test?

Za svako pitanje postoji jedan ili više točnih odgovora.
17. lipnja 2019. u 18:11 11 komentara 45805 prikaza
Primjer pitanja iz testa
Foto: HAK
Pogledajte galeriju 1/2

Hrvatski autoklub omogućio je vozačima besplatnu i anonimnu provjeru znanja prometnih propisa.

izgorio auto Stvaraju se gužve Kaos na A1: Kod Jastrebarskog izgorio automobil

Bili iskusni ili "friški" vozači, nije naodmet ponoviti gradivo koje je nužno kod upravljanja motornim vozilima. U tom duhu, HAK je napravio online test od 10 pitanja čije je previđeno vrijeme ispunjavanja pet minuta.

Pitanja na testu vrednovana su određenim brojem bodova (3, 4, 7), a ukupni broj bodova je 40. Za svako pitanje može biti jedan ili više točnih odgovora. Test je položen ako je ostvareno najmanje 90 posto bodova (36) od ukupnog broja bodova, pod uvjetom da je točno odgovoreno na pitanja koja se odnose na pravila propuštanja vozila na raskrižju, objasnili su na HAK-ovim službenim stranicama.

Primjer pitanja iz testa | Autor : HAK Foto: HAK Primjer ispitnih pitanja

"Poštovani vozači, pred vama je drugo izdanje našeg online testa u kojem možete testirati znanje iz prometnih propisa. Dobro razmislite o svakom i klikom miša ili prstom na pametnom telefonu označite kvadratić s odgovorom za koji mislite da je točan (negdje je potrebno označiti dva ili više odgovora). Na kraju pritisnite ‘Podnesi’ i doznajte rezultate. Ako niste zadovoljni rezultatima, to je prilika da provjerite prometno gradivo. Test je anoniman, odnosno vaši rezultati nigdje se ne bilježe", obavijestili su vozače iz HAK-a.

Test možete ispuniti OVDJE.

Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša
  • Condorgrab:

    Prvo bi tekst trebao biti čitljiv do kraja kako bismo uopće mogli pročitati pitanje. Drugo, ne znam zašto ja kao vozač osobnog automobila moram znati baš sve isto što i vozač motocikla ???? Treće, zašto znak za kolonu vozila ne ... prikaži još! bi bio korisno upozorenje i za sporu kolonu i za stvaranje kolone, a ne samo za zaustavljenu kolonu ? A što ako kolone uopće nema, a tamo je znak "Zaustavljene kolone" ???? Idiotska pitanja kao i sam HAK.

  • leonardoleonardo:

    Odgovor na jedno pitanje nije točan tj. Pitanje nije dobro postavljeno. Kaže da je dobar odgovor voziti brzinom kojom vozi kolona vozila. Puno puta naiđeš na kolonu vozila koja vozi iznad ograničenja. Kolona vozi 80 gdje je ograničenje 60. Ispravan ... prikaži još! odgovor može jedino biti voziti kako vozi kolona vozila ukoliko voze po ograničenju ili manjom brzinom od ograničenja.

  • Kritiko:

    Nije napisano da može biti više odgovora,ja sam označavao samo jedan odgovor pa ispao neznalica..