Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJI DOZNAJE

Veliki derbi Hajduka i Dinama igrat će se pred punim Poljudom? Beroš: 'Samo uz jedan uvjet'

Foto: Pixsell
1/2
23.02.2022.
u 12:49

Ne trebamo ni spominjati da Hajdukovi i Dinamovi navijači čekaju na odluku Stožera kao zapete puške. Ako se ovaj pozitivni scenarij obistini, Hajduk kao klub s najvećom navijačkom bazom može računati na prodaju 35.000 ulaznica i spektakl na Poljudu u nikad napetijem prvenstvu.

Ministar zdravstva Vili Beroš u srijedu je za Večernji list kazao kako postoji mogućnost da se do 12. ožujka, kada se igra derbi Hajduka i Dinama, popuste epidemiološke mjere, a što bi značilo da bi Poljud mogao biti rasprodan u punom kapacitetu.

Trenutačno su na snazi epidemiološke mjere prema kojima je dopuštena popunjenost od 40 posto na stadionima HNL-a. Međutim, brojke zaraženih i umrlih iz dana u dan padaju. Upravo je to Beroš naveo kao glavni argument na temelju kojeg bi posjećenost na stadionima mogla biti vraćena na "stare postavke". 

Foto: Milan Sabic/PIXSELL

"Svjedočimo padu brojki, ali prerano je još govoriti o tome hoće li se derbi odigrati pred punim tribinama. Ako se ovakva situacija nastavi, ako ne bude novih žarišta i ako brojke zaraženih i umrlih ne budu rasle, iskreno se nadam scenariju u kojem će gledatelji moći uživati u utakmici u punom kapacitetu i, naravno, uz obvezu predočenja COVID potvrde. Nadam se, najiskrenije, takvom ishodu", kazao je Beroš za Večernji list.

Dodao je kako će Stožer pomno pratiti epidemiološku situaciju te sve relevantne parametre uzeti u obzir u smislu bilo kakve odluke koja bi se ticala sportskih događanja

Ne trebamo ni spominjati da Hajdukovi i Dinamovi navijači čekaju na odluku Stožera kao zapete puške. Ako se ovaj pozitivni scenarij obistini, Hajduk kao klub s najvećom navijačkom bazom i najvećom gledanošću može računati na prodaju 35.000 ulaznica. Pogotovo sada kada su sve oči uprte u HNL koji je postao ozbiljna liga s velikim pojačanjima u klubovima i u kojem Dinamo, Hajduk, Osijek i Rijeka imaju izgledne šanse postati prvaci.

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Podsjetimo, Hajduk je prodao gotovo 35.000 ulaznica i u prosincu za utakmicu s Osijekom. I tada je Poljud bio pun do posljednjeg mjesta, COVID potvrde bile su obvezne, a u idućim tjednima nije se pokazalo da bi utakmica na Poljudu bila uzrok novih žarišta ili pogoršane epidemiološke slike. 

Ljubitelji nogometa, a njih nije malo u ovoj državi, nadaju se da će tako biti i sada na derbiju desetljeća koji bi mogao odlučiti o najneizvjesnijem prvenstvu u modernoj povijesti. 

Komentara 17

DU
Deleted user
13:08 23.02.2022.

Zašto više nitko ne spominje Izrael i da su imali duplo više umirlih nego mi?

DU
Deleted user
13:06 23.02.2022.

mRNA/DNA cjepiva ne sprečavaju širenje zaraze prema tome nikakva COVID putovnica nema smisla, naprotiv COVID putovnice predstavljaju tehnokratsko-fašističku diktaturu. Uveli ste segregaciju u društvo usmjerenu protiv zdravih mladih osoba. Ako ne maknete COVID putovnice, to je dokaz da nema razlikeke između današnje Hrvatske i NDH, jer 1941 je NDH donijela rasne zakone koji su direktno bili usmjereni protiv Židova, Roma i slobodnih masona a 2021 nedemokratski izabrani stožer donosi zakon direktno usmjeren protiv necjepljenih možebitnih zdravih osoba. Nema tu nikakve razlike, treba stvari nazvati pravim imenom kada novinari neće. Sramota kako Ustavni sud podržava fašizam. To je tako jer je društvo trulo do temelja. Sramota kako Crkva šuti. Sramota kako kako maltretirate djecu sa maskama i cjepljenjem. Sramota kako novinari lažu. Da apsurd bude veći cjepivo koje nude je eksperimentalna genetska terapija koja nije prošla redovnu proceduru odobravanja cjepiva, a očigledno je da usput ima i veliki broj nus pojava i efekata, a što će biti za par godina, nitko ne zna. Da ne idemo dalje i ne spominjemo namjerno cenzuriranje efikasnih lijekova protiv COVID-a 19, kao i bilo cenzuriranje bilo kakve znanstvene rasprave.

HR
hrxxx111
13:27 23.02.2022.

Beroš je nebitan, fejk i smara. Niti jedna mjera nije donjela neku korist. Hrpa krivih informacija, hrpa podilazenja HDZu. Odavno je trebao otici

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije