Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
autoceste

Hajdaš Dončić: 'Ili monetizacija cesta ili rezanje plaća i mirovina'

Siniša Hajdaš Dončić
Marko Prpić/PIXSELL
22.08.2013.
u 21:41

- Država nema novca za obveze Hrvatskih autocesta i Autoceste Rijeka-Zagreb - rekao je Hajdaš Dončić.

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić rekao je u Dnevniku Nove TV da je alternativa davanju autocesta u koncesiju daljnje rezanje socijalnih prava u 2014. godini.

- Država nema novca za obveze Hrvatskih autocesta i Autoceste Rijeka-Zagreb. Ja ću samo napomenuti da sljedeće godine dolazi 7 milijardi kuna na naplatu, a ukupan prihod je oko dvije milijarde. Dakle, kratkoročno država se ne može dalje zaduživati - rekao je Hajdaš Dončić te dodaje kako bi davanjem koncesija na autoceste Hrvatska "za 30 milijardi kuna Hrvatska jednokratno smanjuje javni dug".

Najavio je da bez tih planiranih 3 milijarde kuna, Hrvatsku u 2014. godini očekuje vrlo teška situacija. - A onda dalje možemo govoriti o daljnjem rezanju i socijalnih prava i mirovina, a isto tako i plaća - zaključio je Hajdaš Dončić.

>>'Ulaganja mirovinskih fondova u autoceste ne treba isključiti'

Komentara 1

DI
Demokracija i sloboda
19:42 28.08.2014.

A, ima li do mojeg kokošinjca? Drugo me ne zanima!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije