Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prava hrvata

Hahn odgovorio Plenkoviću: Sadašnje stanje u BiH nije prihvatljivo

Andrej Plenković i Ivana Maletić
Marijan Sušenj/Pixsell
01.10.2014.
u 07:00

Nakon izbora otputovat ću u BiH kako bih s ključnim igračima vidio što se može učiniti. Napredak BiH bio je malen, kaže Hahn

Europarlamentarac Andrej Plenković (HDZ) pitao je jučer na saslušanju u EU parlamentu Johannesa Hahna, budućeg povjerenika za susjedstvo EU i pregovore o proširenju, kako vidi razvoj situacije u BiH nakon izbora 12. listopada i kako će pomoći Hrvatima da ostvare svoja ustavna prava.

– Nakon izbora otputovat ću u BiH kako bih s ključnim igračima vidio što se može učiniti. Napredak BiH bio je malen. No, trebamo iz trenutačne daytonske logike prijeći u bruxellesku. Neprihvatljivo je prihvatiti situaciju kakva je sada u BiH – odgovorio je Hahn.

>>Plenković prvi Hrvat potpredsjednik odbora EP-a, Tomašić: To je nedemokratski!

>>Plenković: Ova koalicija nije alternativa već buduća vlast u Hrvatskoj

Komentara 7

Avatar jimym127
jimym127
10:02 01.10.2014.

treći entitet je preduvjet za bilo kakav napredak u BiH

MX
MXLCLGTG
14:56 01.10.2014.

U BiH i hrvatima dati isto ono sto imaju i druga dva naroda a ako ne mogu ni tada drzavu okrenuti ka evropskim integracijama treba je razdijeliti jer je ocigledno da se nikada nece dogovoriti ni o cemu.

BL
Blizard
08:52 01.10.2014.

Sa jasnim pitanjem može se mnogo postići ,Plenkovićevim istupanjem u EU Parlamentu i želja da da se izmanipuliranim hrvatskim pukom obezbjede ustavna prava koja imaju u BiH samo u magli ,to sve razbistri i pisaći na svoje mjesto .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije