Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Hague: V. Britanija nije isključila vojnu operaciju protiv Irana

Prijetimo sankcijama kako bi Iran bio fleksibilniji, kazao je ministar vanjskih poslova William Hague za Sky News.
15. siječnja 2012. u 20:18 67 komentara 3 prikaza
'British Foreign Secretary, William Hague, gestures as he delivers a speech entitled \'Britain\'s Values in a Networked World\' in London on September 15, 2010.  AFP PHOTO / BEN STANSALL / POOL'
Foto: 'BEN STANSALL'

Velika Britanija nije isključila vojnu operaciju protiv Irana, ali će pokušati održati mirne pregovore, rekao je u nedjelju ministar vanjskih poslova William Hague u razgovoru za Sky News. On je kazao da su sve opcije otvorene što se tiče iranskog “sve opasnijeg” razvijanja nuklearnog naoružanja.

- Vjerujemo da bi sve opcije trebale biti otvorene. To je dio našeg pritiska o na Iran - kazao je Hague.

- Mi ne pozivamo niti zagovaramo vojnu operaciju. Zagovaramo smislene pregovore, ako je Iran zainteresiran. Prijetimo sankcijama kako bi Iran bio fleksibilniji - dodao je on.

U izvještaju Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) iz studenog Teheran je optužen da je uključen u tajni program za razvijanje nuklearnog naoružanja. Iran je kategorički odbio ove optužbe. Zbog prijetnji sankcijama, Iran je upozorio da će blokirati tjesnac Hormuz koji predstavlja važnu međunarodnu rutu za izvoz nafte.

- Nećemo se suzdržati od primjene sankcija - rekao je Hague.

Kupovina
KVIZ
Otkrij svoj shopping personality
komentirala je
Nakon što je sve rasplakao s pjesmom njezina oca, javila se i Ella Dvornik
 • &primjedba:

  Ne zagovaram rat, ali bi bilo dobro da ih se vec jednom \'drmne\' malo...

 • foler:

  Iran sigurno nastoji da dode do atomske bombe. Sve bi bilo u redu da je Iran demokratska drzva, a ne diktatura radikalnog islama, koji je negacija dmokracije.

 • Nepobjedivi:

  16.01.2012. u 12:27h Alfons_x je napisao/la: ----------------------------------- Nemoj jadne novinare s PressTV napadati. Oni moraju slušati svoje gazde, a gazde su se izgleda posvađale s logikom, što si dobro zapazio na kontradikciji oko NATO-a i Libije-Irana.