Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ispričali se vozačima

HAC ONC smijenio odgovorne za uskrsne gužve na autocesti

Sveti Rok
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
13.04.2016.
u 15:21

Smijenjeni su pomoćnik direktora Sektora za sigurnost i promet, šef odjela za promet i upravno-tehničke poslove, šef pravca operativne jedinice pravca južna Hrvatska te voditelj tehničke jedinice.

Uprava Hrvatskih autocesta održavanje i naplata cestarine (HAC ONC) smijenila je četiri osobe zadužene za sigurnost prometa i tehničke poslove zbog prometnih gužvi na autocesti tijekom uskrsnih praznika, objavljeno je u srijedu iz te kompanije. Smijenjeni su pomoćnik direktora Sektora za sigurnost i promet, šef odjela za promet i upravno-tehničke poslove, šef pravca operativne jedinice pravca južna Hrvatska te voditelj tehničke jedinice, objavio je HAC ONC, dodavši da sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka ne može objaviti imena opozvanih radnika.

Svim smijenjenim djelatnicima ponuđeni su drugi ugovori o radu u skladu s njihovom stručnom spremom, dok su na njihova radna mjesta imenovani radnici koji zadovoljavaju kriterij stručnosti i koje su predložili njihovi neposredni rukovoditelji. "HAC ONC završio je analizu događaja od 28. ožujka te je slijedom utvrđenih činjenica i na prijedlog neposredno nadređenih donesena odluka vezana uz kadrovske promjene u Sektoru za održavanje autocesta", stoji u priopćenju.

U HAC ONC-u ističu da je odluka o kadrovskim promjenama donesena na osnovi činjenica koje upućuju na to da se u određenim segmentima navedenog događaja nisu iskoristile sve mogućnosti vezane za sigurnost prometa na autocestama, odnosno stručne službe nisu postupale u skladu sa svim pravilima struke.

"Kadrovskim promjenama želimo povećati efikasnost u ispunjenju radnih zadataka i dužnosti zaposlenih u HAC ONC-u s najvažnijim ciljem, a to je sigurnost prometa na autocestama kako bismo osigurali nesmetano korištenje prometnica i ostalih infrastrukturnih objekata koje održavamo", objavila je kompanija. Također, HAC ONC još se jednom ispričao korisnicima kojima su radovi na autocesti prouzročili poteškoće i produžili putovanje. Gužve na Dalmatini ispred tunela Sveti Rok na Uskrsni ponedjeljak nastale su zbog sanacije oštećenog šahta.

Komentara 2

Avatar Prodanović
Prodanović
15:39 13.04.2016.

Prevara! Krivci su i dalje na svojim mjestima, uprava HAC-a i direktor održavanja, oni upravljaju. Jadno!

Avatar Melankolija
Melankolija
16:34 13.04.2016.

Samo vi smjenjujte, mislite li da strucni ljudi rastu na grani i da ih imate u izobilju?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije